Schoolicantera

Στο Ευρωκοινοβούλιο μια Τρικαλινή μαθήτρια

Στο άκουσμα ότι επιλέχτηκα να συμμετάσχω στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ‘Euroscola’ αισθάνθηκα χαρούμενη και ικανοποιημένη, αφού εκπληρώθηκε ακόμη ένα όνειρό μου το οποίο φάνταζε να είναι μακρινό.

Το ταξίδι στο Στρασβούργο ήταν μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία, καθώς χάρη σε αυτό γνώρισα νέα άτομα αλλά και την οργάνωση μίας Ευρωπαϊκής πόλης. Η επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο μας επιφύλασσε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις οι οποίες μας έφεραν σε επαφή με παιδιά από άλλες χώρες και ευνόησαν την μεταξύ μας επικοινωνία.  

Το γεγονός, ότι είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στην Αίθουσα Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου και μάλιστα να θέσουμε τα δικά μας ερωτήματα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία του ταξιδιού.

Στη συνέχεια, τα παιχνίδια τα οποία έλαβαν χώρα πρόσθεσαν μία ευχάριστη νότα στην παραμονή μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Εκτός, βέβαια, από την επίσκεψη μας σε αυτό, το οποίο ήταν ο κεντρικός άξονας του συγκεκριμένου ταξιδιού, περιηγηθήκαμε στην μαγευτική πόλη του Στρασβούργου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε, επίσης, επίσκεψη στο χωριό Ρικβίρ της Αλσατίας και στην πρωτεύουσα της, τη Κολμάρ, που χαρακτηρίζονται  από ιδιαίτερη γραφικότητα και αρχιτεκτονική. Μετά το γεύμα μας σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο της Κολμάρ αρχίσαμε να μετράμε αντίστροφα για την αναχώρησή μας από αυτό το εντυπωσιακό μέρος και κατ’επέκταση την άφιξή μας στην Ελλάδα.

Τα συναισθήματα, όταν πια το ταξίδι είχε φθάσει στο τέλος του, ήταν ανάμεικτα. Ωστόσο, διδαχθήκαμε τόσα πολλά πράγματα τα οποία θα μας συντροφεύουν σε όλη την διάρκεια της ζωής μας και παράλληλα το ταξίδι αυτό συνέβαλε ώστε να αναπτυχθούν  φιλικές σχέσεις μεταξύ μας.

Τέλος, θα ήθελα να ελπίζω ότι θα εξακολουθούν να υλοποιούνται τέτοιου είδους προγράμματα διότι οπλίζουν τους νέους με πρωτόγνωρες εμπειρίες οι οποίες καθίστανται μαθήματα ζωής.

Η μαθήτρια της Β ΄τάξης
Αθανασία Σωτ. Κωστούλα

Back to top button