Kidsnews

Στα Τρίκαλα ο επόμενος σταθμός του λούνα παρκ που έχασε τη ζωής της η 14χρονη – Προβληματισμός στη δημοτική αρχή

Στα Τρίκαλα αναμένεται να είναι ο επόμενος σταθμός του λούνα παρκ στο οποίο έχασε τη ζωή της 14χρονη στον Αλμυρό Βόλου. Ωστόσο, όλα φαίνονται ακόμη ρευστά με τη δημοτική αρχή να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη μετά το συμβάν και την κοινωνία βέβαια συγκλονισμένη μπροστά στο τραγικό γεγονός που στοίχισε τη ζωή ενός παιδιού.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Δημ. Παπαστεργίου, κάποτε υπήρχε επιτροπή του δήμου για τον έλεγχο και την πιστοποίηση του λούνα παρκ. Πλέον όλα βασίζονται σε υπεύθυνες δηλώσεις και πιστοποιήσεις που προσκομίζουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των παιχνιδιών. Γενικότερα, το θεσμικό πλαίσιο χρειάζεται σημαντικές βελτιώσεις. Μέχρι τότε βέβαια, αναμένεται η έναρξη ενός ακόμη παζαριού, αυτό των Τρικάλων.

Εφόσον τελικά το λούνα παρκ λειτουργήσει στο παζάρι, θα πρέπει, όπως επισημάνθηκε και στην πρωινή πρώτη σύσκεψη των νέων αντιδημάρχων, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και μεγάλη βάση στην ασφάλεια της λειτουργίας του.

Στην τοπική κοινωνία, και μιλώντας με γονείς, φαίνεται ότι η πλειοψηφία εκφράζει φόβους και απροθυμία να επισκεφθεί φέτος το λούνα παρκ μετά και τα όσα έχουν συμβεί, αλλά και τις αποκαλύψεις που φέρουν την εν λόγω ιδιοκτήτρια λούνα παρκ να έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για αντίστοιχη περίπτωση στη Χαλκίδα με μια 9 χρονη τότε να γλυτώνει από θαύμα.

Οι εξελίξεις τις επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές από ότι φαίνεται και για την περιοχή μας.

Back to top button