Kidsnews

Σκακιστική γιορτή Θεσσαλών μαθητών στα Τρίκαλα

Στις 3 & 4 Μαρτίου οι πανθεσσαλικοί και τοπικοί αγώνες σκακιού με συμμετοχή 300 μαθητών/τριών.

Η Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων διοργανώνει με τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων, για 7η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Τ.Ε.Σ.Σ.Θ. , υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.), το  Πρωτάθλημα σκακιού για τους μαθητές των σχολείων του Νομού μας το Σαββατοκύριακο 3-4 Μαρτίου στον χώρο του 2ου Γ.Ε.Λ. Τρικάλων.

Ειδικά φέτος , ο σύλλογος έχει τη χαρά και την ευθύνη, να διοργανώνει τους Περιφερειακούς Μαθητικούς αγώνες Θεσσαλίας , Ατομικούς και Ομαδικούς, με συμμετοχή σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Δημοτικά- Γυμνάσια- Λύκεια) .

Οι αγώνες έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποτελούν την προκριματική φάση για τα τελικά των Πανελληνίων Μαθητικών Αγώνων , που θα διεξαχθούν στην Αττική τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τις μετριοπαθείς προβλέψεις, αναμένονται περί τους 300 μαθητές-τριες για το Ατομικό και πάνω από 25 σχολεία για το Ομαδικό Πρωτάθλημα.

Το Ομαδικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου σε 5 γύρους, με ώρα έναρξης του 1ου γύρου στις 15.00, και τις ομάδες να αποτελούνται από 4 μαθητές (εκ των οποίων οπωσδήποτε 1 μαθήτρια).

Το Ατομικό Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου σε 5-7 γύρους, ανάλογα με τις συμμετοχές, με έναρξη του 1ου γύρου στις 11.00  και με τους μαθητές να αγωνίζονται ανά τάξη.

Για τις λεπτομέρειες των αγώνων και τις δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στις σχετικές προκηρύξεις που έχουν αναρτηθεί στο www.skakitrikalon.blogspot.com καθώς και στις διευθύνσεις των σχολείων όπου έχουν αποσταλεί, δηλώνοντας τα ονόματα τους στους αρμόδιους καθηγητές , οι οποίοι θα στείλουν τη λίστα στο e-mail xrimatoz@otenet.gr  Σε κάθε περίπτωση οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο των αγώνων 1 ώρα πριν την έναρξή του 1ου γύρου , για να δηλώσουν με τη φυσική τους παρουσία τη συμμετοχή τους. Σε περίπτωση καθυστέρησης, θα συμμετάσχουν από τον 2ο γύρο.

Η ΣΚΑ.ΚΙ. θα στηρίξει τους αγώνες με όλο το έμψυχο δυναμικό της, εθελοντικά ,σε οργανωτικό και διαιτητικό επίπεδο, καθώς και σε υλικό, εξασφαλίζοντας χρονόμετρα, σκακιέρες και θα προσπαθήσει να τους δώσει το χαρακτήρα μιας σκακιστικής γιορτής. Σε αυτή τη γιορτή, όλα τα παιδιά να χαρούν το όμορφο αυτό παιχνίδι και να απολαύσουν τις παρτίδες τους , ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα. Παίζοντας σκάκι όλοι κερδίζουν.

Back to top button