KidsnewsΥγεία

Σεμινάρια για ΚΑΡΠΑ σε παιδιά και βρέφη τη Δευτέρα

Το ΕΚΑΒ Λάρισας έχει προγραμματίσει για τις 10,11,12 και 13 Οκτωβρίου 2016 να πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ευαισθητοποίησης για την Καρδιακή Ανακοπή, ανοικτές εκπαιδευτικές – ενημερωτικές δραστηριότητες στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στους τομείς του ΕΚΑΒ Λάρισας (Περιφέρεια Θεσσαλίας).

Αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων οι οποίες θα υλοποιηθούν είναι :

α) Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 από ώρα 10:00 έως 14:00 στα Τρίκαλα (Κεντρική πλατεία).

β) Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 από ώρα 10:00 έως 14:00 στην Καρδίτσα (Κεντρική πλατεία).

γ) Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 από ώρα 10:00 έως 14:00 στο Βόλο (Πλατεία Αγ. Νικολάου).

δ) Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 από ώρα 10:00 έως 14:00 στη Λάρισα (Κεντρική πλατεία).

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικούς υπαίθριους χώρους σε όλη την Ελλάδα, στους οποίους θα γίνεται ενημέρωση, επιδείξεις σε πολίτες, όπως επίσης και πρακτική εξάσκηση σε διάφορες δεξιότητες.

Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις θα οργανωθούν και υποστηριχτούν από το Γρ, Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Λάρισας σε συνεργασία με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους κρατικούς ή εθελοντικούς φορείς και οργανώσεις που συνεργάζονται και συνδράμουν το έργο του ΕΚΑΒ κατά τόπους (Πολιτική Προστασία, Π.Σ., ΕΛ.ΑΣ., Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ομάδες Διάσωσης κτλ).

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν τις παρακάτω ενότητες:

Διάλεξη, Επίδειξη & Πρακτική εξάσκηση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ/ΑΕΑ) σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη με ειδικά εκπαιδευτικά προπλάσματα και Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC).

Διάλεξη, Επίδειξη & Πρακτική εξάσκηση στην τεχνική Απόφραξης Αεραγωγού από ξένο σώμα σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη.

Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανέμονται εκπαιδευτικά – ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες, και θα γίνεται προβολή εκπαιδευτικών video και παρουσιάσεων (power point) που αφορούν στο ρόλο του ΕΚΑΒ καθώς και παρουσίαση φωτογραφικού υλικού από δραστηριότητες του ΕΚΑΒ.

Στους ίδιους χώρους θα βρίσκονται και οχήματα του ΕΚΑΒ (ασθενοφόρο και μοτοσικλέτα) με σκοπό την επίδειξη του εξοπλισμού και των μέσων που διαθέτουν, καθώς και των δυνατοτήτων και πλεονεκτημάτων που τα χαρακτηρίζουν.

Back to top button