Kidsnews

Πότε ανοίγουν οι παιδότοποι?

Ξεκινά η λειτουργία των παιδοτόπων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Για την επαναλειτουργία τους υπήρξε σχετική απόφαση της Υγειονομικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του COVID-19 με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τελικά θα ανοίξουν Τετάρτη 17 Ιουνίου.

Γιατί δημιουργήθηκε εμπλοκή με την επαναλειτουργία τους;

Το Σάββατο 13 Ιουνίου δημιουργήθηκε αναστάτωση καθώς ο ΚΑΔ στον οποίο ανήκουν οι παιδότοποι εντάχθηκε  στη λίστα των επιχειρήσεων που συνεχίζεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τους στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.6.2020 έως και 28.6.2020 προς περιορισμό του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε καθώς υπήρχαν έντονοι προβληματισμοί αναφορικά με τα μέτρα προστασίας. Στους παιδότοπους συγκεντρώνονται παιδιά μικρής ηλικίας και είναι δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας και οι αποστάσεις μεταξύ των παιδιών στα παιχνίδια.Παράλληλα, είναι δύσκολο να απολυμαίνονται διαρκώς τα παιχνίδια ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία τους. Επιπλέον είναι δύσκολο να απολυμαίνονται διαρκώς τα παιχνίδια ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία τους.

Οι ιδιοκτήτες παιδότοπων εξέφρασαν σθεναρά την αντίθεσή τους στην αναβολή της επαναλειτουργίας και εν τέλει δόθηκε το πράσινο φως ώστε να ανοίξουν την προσεχή Τετάρτη.

Back to top button