KidsnewsSchoolicantera

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως συναίσθηση της ευθύνης της σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας μετά και την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία. Το θέμα δεν είναι τόσο η απόφαση αυτή εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας και ενώ ήδη ξεκινά η επέλαση του μεταλλαγμένου ιού, αλλά η παντελής έλλειψη μέτρων που θέτει σε κίνδυνο την κοινωνία αλλά και τα παιδιά τα ίδια.

Ελάχιστες μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη και παραδοχή των ελλιπέστατων μέτρων προστασίας των μαθητών και των δασκάλων τους. Ακατάλληλες μάσκες (η υφασμάτινη δεν προστατεύει επαρκώς σε κλειστούς χώρους όπου συνωστίζονται εκατοντάδες παιδιά ταυτόχρονα), μη τηρούμενες αποστάσεις μέσα στις αίθουσες, μη εφαρμογή μέτρων εξαερισμού στα σχολεία μιας και είναι σίγουρο ότι λόγω καιρικών συνθηκών τα παιδιά θα αναγκάζονται για έξι και πλέον ώρες να βρίσκονται σε αίθουσες με κλειστά παράθυρα είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που δείχνουν ότι ξεκινά ίσως η πιο δύσκολη φάση της πανδημικής κρίσης για τη χώρα μας.

Όλα αυτά ενώ ήδη έχουν γίνει γνωστά τα δεδομένα της συμβολής των σχολείων στην ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Στατιστικά δεδομένα για τους κύριους τόπους μετάδοσης του ιού – Στην κορυφή τα σχολεία

 

Αναμένουμε λοιπόν το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Αν υπάρχει… μιας και μέχρι τώρα φαίνεται πώς τόσος χρόνος με κλειστά σχολεία χάθηκε άσκοπα και χωρίς κανένα νόημα αφού δεν έγινε ούτε ένα βήμα για τη βελτίωση των συνθηκών στα σχολικά συγκροτήματα.

 

Back to top button