Kidsnews

Παρεμβάσεις για αναβάθμιση του Ζωολογικού Κήπου

Προσπάθειες για την αναβάθμιση του Ζωολογικού Κήπου της πόλης των Τρικάλων ξεκινά η δημοτική Αρχή, δια μέσου της αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής.

Ήδη, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Γούλας, έχει ξεκινήσει μια σοβαρή προσπάθεια προκειμένου ο Ζωολογικός Κήπος να αναβαθμιστεί στο μέτρο του δυνατού, και γιατί όχι να αποκτήσει την αίγλη παλιότερων χρόνων.

Κοινή παραδοχή σήμερα, από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Τρικκαίων, αλλά ταυτόχρονα και από επισκέπτες, είναι ότι ο Ζωολογικός Κήπος δεν είναι ελκυστικός ως προς το θέαμα κάτι ανάλογο που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια με τον εμπλουτισμό και την παρουσία άγριων ζώων. Ωστόσο σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο εξετάζονται προτάσεις και ιδέες προκειμένου να αλλάξει η μορφή του.

Μεταξύ των προτάσεων που εξετάζονται είναι η φιλοξενία ζώων τα οποία τα συναντούμε ή τα συναντούσαμε κατά το παρελθόν στα χωριά μας και τα οποία προσελκύουν την προσοχή και την αγάπη των παιδιών. Μέσω της συγκεκριμένης φιλοξενίας αυτών των ζώων εκτιμάται ότι θα επανακτηθεί η χαμένη επισκεψιμότητα στο σημείο και ο χώρος θα αποτελέσει εκ νέου τόπο, ψυχαγωγίας αλλά και γνώσης για τα παιδιά.

Παράλληλα λόγω του σημείου είχε προταθεί και η δημιουργία «Κιβωτού ζώων». Η συγκεκριμένη πρόταση βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και θα εξεταστεί μελλοντικά.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι ο Δήμος καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την εξασφάλιση πόρων που θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση του Ζωολογικού Κήπου.

Στη παρούσα φάση θα πραγματοποιηθούν επεμβάσεις συντήρησης και καθαρισμού του πρασίνου στο λόφο του Ζωολογικού Κήπου, έτσι ώστε να αποκτήσει νέα εικόνα.

Back to top button