Kidsnews

Παιδίατρος στα Γιάννενα διακινούσε πορνογραφικό υλικό-Κρίθηκε με ποινή κάθειρξης έξι ετών

Ποινή κάθειρξης έξι ετών, καταβολή προστίμου 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και αφαίρεσε της άδειας άσκησης επαγγέλματος, επιβλήθηκαν στον παιδίατρο, ο οποίος καταδικάστηκε για κατοχή, χρήση και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο κατηγορούμενος, που επί 20 χρόνια διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο στα Γιάννενα, συνελήφθη τον Απρίλιο του 2014 από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μία υπόθεση που είχε προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, ο δράστης διέθετε μεγάλο πελατολόγιο και η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης διεθνούς έρευνας.

Το Μικτό Εφετείο Κακουργημάτων Πρέβεζας δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον δράστη.

Σε έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί στο σπίτι του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν αποθηκευμένα σε διάφορα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, πλήθος αρχείων «σκληρού» υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο παιδίατρος κατείχε κεντρικό ρόλο σε κλειστή ομάδα χρηστών ενός προγράμματος ανταλλαγής αρχείων, τα μέλη της οποίας χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα, προγράμματα απόκρυψης ηλεκτρονικής ταυτότητας και κρυπτογράφησης, για να καλύπτουν την παράνομη δράση τους στο διαδίκτυο.

Back to top button