Kidsnews

Ο Τσιτσάνης παραμυθάς – Μια διαδραστική εμπειρία για παιδιά που δεν πρέπει να χάσουν!

Το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, υποστηρίζοντας τη
δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών, σε συνεργασία
με την Ιταλο-Ελληνική Οργάνωση “μicrokosmos” διοργανώνει
το βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Ο Τσιτσάνης παραμυθάς».
Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τον Τσιτσάνη και τα τραγούδια του μέσα από τη βιογραφία και την αγάπη του για τη μουσική και το ρεμπέτικο.

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 11πμ και Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 17:30

Λίγα λόγια για την μicrokosmos

Η οργάνωση μicrokosmos είναι μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, που επιδιώκει αποκλειστικά την κοινωνική αλληλεγγύη στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Η οργάνωση μicrokosmos δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και ο σκοπός της είναι:
  1. η προώθηση και η διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, κλασικού και μοντέρνου, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
  2. η προώθηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της διαπολιτισμικότητας.
  3. η προώθηση της συνεργασίας με κρατικούς και τοπικούς φορείς, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης, και της καταπολέμησης των διακρίσεων.
  4. η προώθηση της πολιτιστικής προσβασιμότητας, μέσω της προσαρμογής και της μεταγραφής των πολιτιστικών, επιστημονικών και νομικών κειμένων.
  5. η προώθηση των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., με έμφαση στην εξάλειψη της ακραίας φτώχειας (1ος στόχος), στη διασφάλιση της ποιοτικής εκπαίδευσης (4ος στόχος), στην επίτευξη της ισότητας των φύλων (5ος στόχος) και στην προαγωγή της αξιοπρεπούς εργασίας για όλους (8ος στόχος).
  1. η προώθηση πολιτιστικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών, με στόχο τη διάδοση της γνώσης και την προώθηση των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.
  2. η προώθηση της εκδοτικής δραστηριότητας με τη δημοσίευση ή / και τη διανομή βιβλίων, πολυμεσικών εργαλείων, καθώς και μελετών ή ερευνών.
  3. η προώθηση και η πιστοποίηση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, σύμφωνα με τα πρότυπα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.
  4. η προώθηση και διοργάνωση δραστηριοτήτων κατάρτισης (σεμινάρια και συνέδρια, μαθήματα κατάρτισης και επιμόρφωσης, εργαστήρια, ημερίδες κατάρτισης, κ.λπ.)
  5. η συνεργασία με όλους τους τρόπους και τα απαραίτητα μέσα, με θεσμικούς φορείς για τη χρηματοδότηση της επιστημονικής και πολιτιστικής έρευνας στην Ευρώπη.

Back to top button