Kidsnews

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης με τον Μάριο Ιορδάνου στα Τρίκαλα!

 Μία μοναδική παράσταση για όλη την οικογένεια! 
O σκηνοθέτης και ηθοποιός Μάριος Ιορδάνου μεταφέρει επί σκηνής τη θρυλική παιδική ιστορία “Ο Μολυβένιος Στρατιώτης” περιοδεύοντας με μεγάλη επιτυχία σε πόλεις και νησιά της Ελλάδας.
Έχοντας βραβευτεί από την Unesco για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό (Βερολίνο, Ζυρίχη, Μόσχα, Μόναχο, Παρίσι, Λονδίνο, Δουβλίνο και αλλού) και έχοντας πρωταγωνιστήσει σε σημαντικές ελληνικές παραγωγές στο Εθνικό Θέατρο, στο Μέγαρο Μουσικής αλλά και στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, έρχεται με μία μοναδική θεατρική διασκευή του κλασικού αριστουργήματος “Ο Μολυβένιος Στρατιώτης” που ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους σε όλη την Ελλάδα.
 
Μετά την επιτυχημένη περιοδεία του τα τελευταία δύο χρόνια με την παράσταση “Το Πνεύμα Των Χριστουγέννων”, φέτος ανεβάζει επί σκηνής με το θίασό του το αριστούργημα του κορυφαίου Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε θεατρική διασκευή Σοφίας Καζαντζιάν. Πρόκειται για την πιο θρυλική παιδική ιστορία σε μία παράσταση που συνδυάζει θέατρο, χορό, τραγούδι, γέλιο, διαδραστικότητα, αλλά και μηνύματα για την αγάπη και τη φιλία.
 
Η παράσταση έχει ήδη παρουσιαστεί με πολύ μεγάλη επιτυχία σε: Σαντορίνη, Πάρο, Αντίπαρο, Νάξο, Λέρο, Αγρίνιο, Άργος, Αθήνα (Μελίσσια, Ψυχικό, Βριλήσσια) καθώς και σε Χριστουγεννιάτικα χωριά σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
 
ΥΠΟΘΕΣΗ:
 
Τα παιχνίδια, όταν οι άνθρωποι κοιμούνται, ζωντανεύουν, χορεύουν και τραγουδούν. Έτσι, μία χάρτινη Μπαλαρίνα ζωντανεύει και χορεύει με όλη της την ψυχή, ώσπου μία μέρα, στο σπίτι που ζει, καταφθάνει με τον ταχυδρόμο ένα δώρο που θα της αλλάξει τη ζωή. Είναι ένας Μολυβένιος Στρατιώτης, που κουτσαίνει από το ένα πόδι. Όταν η Μάγισσα του σπιτιού θα χωρίσει τα δύο παιχνίδια, ο γενναίος στρατιώτης θα κάνει τα πάντα για να γυρίσει πίσω στην μπαλαρίνα. Θα συναντήσει νεράιδες, ζώα και πλάσματα που θα τον βοηθήσουν να βρει το δρόμο του γυρισμού αλλά και πολλά εμπόδια. Άραγε θα τα καταφέρει; Θα μπορέσει να γυρίσει στην μπαλαρίνα του; 
 
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία- Μουσική Επιμέλεια: Μάριος Ιορδάνου
Θεατρική Διασκευή- Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν
Ενδυματολογία: Ελευθερία Τώρα
Σκηνογραφία: Βαλεντίνο Βαλάσης
Παίζουν: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Μέλπω Μπατσακούτσα
 

 

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018
Έναρξη: 19:00
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων
(Γαριβάλδη 6-12, Τρίκαλα 42100)
Προπώληση: 7€ Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων (Από Τρίτη 9/10 έως και Σάββατο 14/10 καθημερινά 9:00- 14:00)
Γενική είσοδος: 9€
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 6974876024

Back to top button