Kidsnews

Ο Δήμος Καλαμπάκας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Καλαμπάκας συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16 – 22 Σεπτεμβρίου) με κεντρικό σύνθημα για το 2016 «Έξυπνη Κινητικότητα. Ισχυρή Οικονομία».

Στόχος των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση των τοπικών φορέων και των πολιτών για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την αναβάθμιση μέσω αυτής, της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής ζωής της πόλης μας.

Στα πλαίσια των δράσεων έχει προγραμματιστεί η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στην οδό Τρικάλων από το ύψος του Δημαρχείου μέχρι την οδό Μασούτα, προωθώντας την πεζοπορία αλλά και τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες που θα διοργανωθούν στον δρόμο.

Σήμερα το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου διοργανώθηκε το 4ο 3 on 3  Street Basketball, ενώ την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα, θα διοργανωθεί 4ο 3 on 3  Street Volleyball. Η συμμετοχή όλων μας θα προβάλει την ταυτότητα της πόλης μας, δημιουργώντας μια βάση για μελλοντικές αντίστοιχες δράσεις.

street-mpasket

Η υιοθέτηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη, όπως το ποδήλατο ή ακόμα και το βάδισμα, είναι ενέργειες που όλοι θα πρέπει να σκεφτούμε και να εντάξουμε στη ζωή μας, με αρχή την φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, τόσο σε προσωπικό επίπεδο για τον καθένα μας, όσο και για την πόλη που θα γίνει πιο καθαρή, ήσυχη, ασφαλέστερη, λιγότερο συνωστισμένη και σίγουρα ένα καλύτερο μέρος για να μένουμε.

Back to top button