Kidsnews

«Ο Αριστοφάνης, ο Πλούτος και η… ανακύκλωση»

Συνεχίζονται και αυτό το Σάββατο στις 06.30 το απόγευμα, στο Μεταθέατρο Κέντρο Τέχνης, (Κεντρική Πλατεία-Πάνω από το Καφέ Μικέλ – Α΄Όροφος) οι παραστάσεις του «Κουκλοθέατρου Ονειρόδραμα» με την παράσταση «Ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η…ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ».
Η Παράσταση είναι μια πρώτη γνωριμία των παιδιών με τον Αριστοφάνη και το έργο του «Πλούτος», οι χαρακτήρες του οποίου έχουν φτιαχτεί όλοι με πλαστικά μπουκάλια και με άλλα ανακυκλώσιμα υλικά. Στο τέλος της παράστασης, οι μικροί θεατές έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις κούκλες και να συζητήσουν με το σκηνοθέτη Πάνο Νακόπουλο για τη χρήση της ανακύκλωσης στη δημιουργική μας έκφραση.
Η είσοδος είναι 3 ευρώ για μικρούς και μεγάλους. Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 698 37 96 504.
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Στην κωμωδία αυτή ο Αριστοφάνης διακωμωδεί την κακή διανομή του Πλούτου, που, επειδή είναι τυφλός, πηγαίνει στους κακούς. Αλλά ένας χρηστός πολίτης, ο Χρεμύλος, μαζί με τον τετραπέρατο δούλο του Καρίωνα, περιθάλπουν τον τυφλό, τιμωρημένο από το Δία, θεό Πλούτο, που μικρός τυφλώθηκε για να αποφεύγει τους δίκαιους, τους σοφούς και τους έντιμους. Ο Θεός Πλούτος λοιπόν ξαναβρίσκει το φως του, μετά την γιατρειά που του προσφέρουν ο Χρέμυλος με τον δούλο του. Εκείνος δίνει τα πλούτη του στους αγαθούς και τους κακούς τους κάνει φτωχούς.

Back to top button