Kidsnews

Ο Αίσωπος… σε κόμιξ-Παραστάσεις στο Μύλο Ματσόπουλο

Το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων παρουσιάζει σε συνεργασία με τον Θεατρικό Οργανισμό «Μικρός Βορράς» μια εξαιρετική παράσταση, εκπαιδευτικού και διαδραστικού χαρακτήρα, Ο Αίσωπος… σε κόμιξ.

aisopos
Πέντε μύθοι του Αισώπου, διδακτικοί και διαχρονικοί, διασκευασμένοι από τον Σάκη Σέρεφα, σε σκηνοθεσία του Τάσου Ράτζου, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των μικρών θεατών: Οι δύο φίλοι και η αρκούδα, Η γαλατού, Οι δύο τράγοι, Η αλεπού και τα σταφύλια, Ο ψεύτης βοσκός
Θα πραγματοποιηθούν πρωινές παραστάσεις για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου τον Μάρτιο. (Για πληροφορίες στο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων στο τηλ. 24310 20090).
Τρεις ηθοποιοί μεταμορφώνονται σε πάνω από δέκα χαρακτήρες χρησιμοποιώντας μάσκες, μουσικά όργανα, τραγούδι και διαδραστικό παιχνίδι!
Η παράσταση χρησιμοποιεί διαφορετικά είδη θεάτρου: παντομίμα, κουκλοθέατρο, physical theater, μάσκα, drama in education, υποκριτική στο όριο του κόμικ, διαδραστικά στοιχεία, που επιτρέπουν στα ίδια τα παιδιά να συμμετέχουν στην ιστορία να προβληματίζονται, να εκφράζουν την άποψή τους, και σε κάποιες στιγμές να οδηγούν την εξέλιξη των μύθων, με σκοπό να ικανοποιηθούν αισθητικά αλλά και παράλληλα να τους προσφέρει ιδέες και τροφή για τις δικές τους παραστάσεις.
Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά, με τη βοήθεια των ηθοποιών, συμμετέχουν στους μύθους παίρνοντας τη θέση τους, αναλαμβάνοντας, δηλαδή, τους ρόλους, ακόμη, και την αφήγηση των μύθων που παρουσιάστηκαν.
Αξίες όπως :
-κανείς δεν πρέπει να υπερηφανεύεται η να υποτιμά τους άλλους.
-με υπομονή και επιμονή μπορεί κανείς να κατορθώσει τα ακατόρθωτα φτάνει να το πιστέψει και να προσπαθήσει.
-δεν πρέπει να ακούμε όσους μας κολακεύουν, ποτέ δεν θέλουν το καλό μας.
-μάζευε για να έχεις.
-με το μαλακό και όχι με τη βία μπορεί να πετύχεις πιο εύκολα το στόχο σου
είναι πανανθρώπινες αλλά και άκρως εκπαιδευτικές.

Back to top button