KidsnewsΣχολές γονέων

Ομαδική συνάντηση για γονείς | «Αντικρίζοντας με ευαισθησία τα έντονα συναισθήματα του παιδιού»

Πόσο σημαντική είναι η ανταπόκριση του γονέα στα συναισθήματα του παιδιού; Πώς διαχειρίζεται το ξέσπασμα θυμού του παιδιού; Πώς ανιχνεύει τα σημάδια επικοινωνίας του ώστε να λειτουργήσει προληπτικά πριν την ένταση; Πώς μπορεί να βοηθήσει το παιδί να ρυθμίσει τα συναισθήματα του; Με ποιό τρόπο προάγει την ανάπτυξη της συναισθηματικής αυτορρύθμισης; Στη συνάντηση οι γονείς θα αναζητήσουν τον τρόπο να «συγχρονιστούν» συναισθηματικά με τα παιδιά τους ώστε να απαντήσουν στις ανάγκες τους.

Η συνάντηση απευθύνεται σε γονείς παιδιών (0-5 ετών) που θέλουν να γνωρίσουν την προοπτική του Attachment  Parenting. Το Attachment Parenting αποτελεί μια πρακτική στη σχέση γονέα-παιδιού που βασίζεται στην κατανόηση, την ευαισθησία και την εμπιστοσύνη. Δίνει την δυνατότητα στον γονέα να αναπτύξει με το παιδί του έναν ασφαλή συναισθηματικό δεσμό ξεκινώντας από τα πρώτα κιόλας λεπτά ζωής του βρέφους.

Υλοποίηση συναντήσεων: Φανή Τζίκα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή θεραπεύτρια, επιστημονική συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas

Ημερομηνία: Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Ώρα : 18:00

Χώρος Διεξαγωγής: Ασκληπιού & Ομήρου 1

Πληροφορίες (διάρκεια, κόστος, δήλωση συμμετοχής)

 στο τηλέφωνο 2431036426.

Web site: www.fanitzika.gr

Σελίδα στο Fb: Ψυχολογία & Υγεία-Φανή Τζίκα

Back to top button