Mommy Time

Οι σούπερ δυνάμεις μιας μόνης μαμάς!

12 λόγοι για τους οποίους οι μόνες μαμάδες είναι αξιοζήλευτες :

  1. Οι μόνες μαμάδες δεν χρειάζεται να διαπραγματεύονται (εκτός και αν το θέλουν).
    Εκείνες παίρνουν όλες τις αποφάσεις. Ο μόνος αντίλογος μπορεί να προέρχεται από τα παιδιά και επειδή δεν έχουν σύζυγο με τον οποίο να διαφωνήσουν, μπορούν να διδάξουν τα παιδιά τους πως να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους χωρίς φωνές.
  2. Οι μόνες μαμάδες είναι πρότυπα ανεξαρτησίας.
    Όταν δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να κάνει τα πράγματα που εκείνες δεν μπορούν, μαθαίνουν να τα κάνουν μόνες τους. Υπάρχουν μόνες μαμάδες που έμαθαν να αλλάζουν τα λάστιχα του αυτοκινήτου, να μαγειρεύουν, να μετακινούν βαριά έπιπλα και να επιδιορθώνουν το καζανάκι. Οι μαμάδες αυτές μαθαίνουν και στα παιδιά τους τι σημαίνει να είναι κάποιος πραγματικά ανεξάρτητος. Όταν λοιπόν τα παιδιά τους μεγαλώσουν, οι σχέσεις που θα κάνουν δεν θα είναι εξαιτίας κάποιας ανάγκης για επιβίωση αλλά επειδή τις επιθυμούν πραγματικά.
  1. Οι μόνες μαμάδες κοιμούνται περισσότερο.
    Σύμφωνα με μελέτες, αν δυο άτομα κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι μπορεί ο ύπνος τους να μειώνεται μέχρι και κατά 49 λεπτά τη νύχτα. Οι μόνες μαμάδες, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο πρόβλημα καθώς δεν τους ξυπνά ο σύντροφος τους όταν ξαπλώνει μετά από εκείνες ούτε ακούν το ροχαλητό κανενός.
  2. Οι μόνες μαμάδες έχουν τον απόλυτο έλεγχο του σώματος τους.
    Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Cornell λέει ότι οι γυναίκες συνήθως παίρνουν  2-3 κιλά μετά το γάμο. Αν ο γάμος δεν είναι ευτυχής μπορεί, στα 10 πρώτα χρόνια του γάμου, να πάρουν μέχρι και  25 κιλά. Οι μόνες μαμάδες δεν χρειάζεται να επιλέξουν ανάμεσα στο γυμναστήριο και στον χρόνο που θα πρέπει να περάσουν με τον σύζυγο τους. . Μια μόνη μαμά μπορεί να κοιμηθεί όποτε θέλει, δεν νιώθει πίεση να κάνει σεξ και μπορεί να φορέσει ότι θέλει χωρίς να της κάνουν έλεγχο. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται να δώσει λογαριασμό σε κανέναν σε ότι έχει να κάνει με το σώμα της.
  1. Οι μόνες μαμάδες είναι υπερήρωες.
    Οι μόνες μαμάδες καλούνται να αναλάβουν πολλούς ρόλους και το καταφέρνουν. Αυτό κάνει τα παιδιά να αισθάνονται ασφάλεια. Ξέρουν ότι μπορούν να βασιστούν στην μαμά τους επειδή μπορεί να κάνει τα πάντα.
  1. Ο αγώνας για την επιβίωση δυναμώνει τους δεσμούς της οικογένειας.
    Κάποιοι λένε ότι αυτό δεν είναι καλό για τα παιδιά επειδή τα κάνει να ωριμάζουν πιο γρήγορα αλλά τα μέλη μιας μονογονεικής οικογένειας ξέρουν να συνεργάζονται και να βασίζονται το ένα στο άλλο.
  2. Οι μόνες μαμάδες έχουν το μονοπώλιο στις αξίες με τις οποίες μεγαλώνουν τα παιδιά τους.
    Μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους όπως θέλουν, να τα διδάξουν ό,τι πιστεύουν πως πρέπει να μάθουν και να τα διαμορφώσουν χωρίς να υπάρχει μια αρνητική επιρροή ή παρέμβαση από κανέναν.
  3. Οι μόνες μαμάδες κρύβουν μέσα τους μεγάλη δύναμη.
    Έχουν ανακαλύψει τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους και κάνουν ότι μπορούν για τα παιδιά τους. Οι άλλοι γονείς δεν έχουν ποτέ αναγκαστεί να ψάξουν βαθιά μέσα τους για αυτή τη δύναμη. Οι μόνες μαμάδες νιώθουν μια πιο έντονη περηφάνια όταν εξαιτίας της στήριξης τους, τα παιδιά τους επιτυγχάνουν τους στόχους τους παρά τις δυσκολίες. Είναι ένα καλό αντάλλαγμα για τις προσπάθειες και τις θυσίες που έχουν κάνει.
  1. Οι μόνες μαμάδες είναι ιδιαίτερα δημιουργικές και εφευρετικές.
    Το εισόδημα μιας μονογονεικής οικογένειας συνήθως δεν επαρκεί για όλες τις ανάγκες της αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η οικογένεια δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένη. Η μόνη μαμά αναγκάζεται να βρει δημιουργικούς τρόπους για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που υπάρχουν. Αντί να αγοράσει ένα κουστούμι για την παράσταση του σχολείου, το φτιάχνει από πράγματα που έχει στο σπίτι, όπως μια παλιά μαξιλαροθήκη. Οι μόνες μαμάδες ξέρουν πως να οργανώνουν διακοπές στο σπίτι. Φτιάχνουν μπισκότα, καλύπτουν το σαλόνι με σεντόνια και λένε τρομακτικές ιστορίες υπό το φως ενός φακού. Οι μόνες μαμάδες μαθαίνουν να φτιάχνουν αριστουργήματα από τα πιο απλά και οικονομικά υλικά.
  2. Μερικές μόνες μαμάδες δεν μοιράζονται τα παιδιά τους με κανέναν σε καθημερινή βάση.
    Αυτό είναι λίγο εγωιστικό αλλά κατανοητό. Περνούν πολύ περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους από ότι οι παντρεμένες μαμάδες, δεν χρειάζεται να απασχολούνται με τίποτα άλλο αν δεν θέλουν. Οι μόνες μαμάδες μπορούν να επικεντρωθούν στα παιδιά τους χωρίς να ανησυχούν ότι ο μπαμπάς θα ζηλέψει.
  3. Μας εμπνέουν.
    Ανακαλύπτουν συνέχεια ότι έχουν μεγάλη δύναμη και ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε πράγματα που δεν φαντάζονταν. Αυτό μπορεί να μας εμπνεύσει και να μας δώσει  τη δύναμη να κάνουμε αυτό που πάντα θέλαμε. «Αν η Άννα μπορεί να σπουδάσει έχοντας μια δουλειά και τρία παιδιά να μεγαλώσει, τότε μπορώ εγώ να τρέξω τον μαραθώνιο, να κάνω ορειβασία…» Μας δείχνουν που μπορούμε να βρούμε αυτή τη δύναμη που θα μας ωθήσει, που θα μας κάνει να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά παρά τις δυσκολίες.

Ένα από τα πιο ωραία πράγματα του να είσαι μονογονέας είναι το εξής: Τα παιδιά σου πάντα θα θυμούνται ποιος ήταν δίπλα τους, τα βοηθούσε με τα μαθήματα τους, τους μαγείρευε, τα πήγαινε στο σχολείο και στις διάφορες δραστηριότητες. Δεν θα ξεχάσουν ποτέ πως η μαμά τους πήρε άδεια από την δουλειά για να τα φροντίσει όταν ήταν άρρωστα.

Οι μόνες μαμάδες είναι οι πιο δυνατοί άνθρωποι που υπάρχουν. Οπότε σχόλια οίκτου, όπως, «Κρίμα που δεν έχουν πατέρα,» και «Δεν ξέρω πως τα καταφέρνεις» είναι περιττά. Οι μόνες μαμάδες μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Back to top button