Σχολές γονέων

Οι μπαμπάδες αγνοούν συχνά την επιρροή που ασκούν στα παιδιά

Όλοι οι μπαμπάδες θέλουν να έχουν μια καλή σχέση με τα παιδιά τους. Να είναι δίπλα τους, να γνωρίζουν τα προβλήματά τους, να έχουν ενεργό ρόλο στην καθημερινότητά τους.

Άλλοι τα καταφέρνουν κι άλλοι όχι.

Και προφανώς γίνονται λάθη, γιατί ως γνωστόν δεν υπάρχει εγχειρίδιο πατρότητας.

Σύμφωνα με το allprodad.com, τα τρία πιο συνηθισμένα από την πλευρά των μπαμπάδων είναι τα εξής:

Οι μπαμπάδες αντιδρούν υπερβολικά όταν τα παιδιά παραβιάζουν τους κανόνες

Φυσικά κι είναι σωστό να υπάρχουν κανόνες και όρια. Αλλά η υπερβολική αντίδραση ενός μπαμπά για ένα όριο που παραβιάστηκε μπορεί να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο παιδί απ’ ότι η πράξη του. Η στάση που τηρούν οι μπαμπάδες είναι πιο σημαντική από τη συμπεριφορά του παιδιού. Σε θέματα πειθαρχίας, είναι σημαντικό παραμένουν ήρεμοι διατηρώντας την ψυχραιμία τους και να μην ξεσπούν στα παιδιά.

mpampas-kai-anasfaleia-koris.jpg

Επιδιώκουν να είναι φίλοι με τα παιδιά και όχι μόνο μπαμπάδες

Γίνεται πολύς λόγος κατά πόσο οι γονείς πρέπει να είναι φίλοι με τα παιδιά. Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι τα παιδιά έχουν φίλους ή μπορούν να αποκτήσουν, οι γονείς λοιπόν να παραμείνουν γονείς.

Όσο κι αν οι μπαμπάδες ανυπομονούν τα μεγαλώσουν τα παιδιά τους για να κάνουν περισσότερο παρέα, θα πρέπει να αντισταθούν σε αυτή την παρόρμηση και να εστιάσουν στον ρόλο που δεν είναι άλλος από αυτόν του πατέρα.

Dad And Child Having Fun Outdoors. Father Giving Son Ride On Back In Park. Portrait Of Happy Father

Οι μπαμπάδες αγνοούν συχνά την επιρροή που ασκούν στα παιδιά

Οι γονείς αποτελούν τα πρώτα πρότυπα των παιδιών. Υιοθετούν πολλές συνήθειές τους ακόμα και συμπεριφορές. Παρακολουθούν τα πάντα, από το πώς χειρίζονται οι γονείς τις φιλίες τους μέχρι το πώς μιλάνε για τους άλλους.

Οι μπαμπάδες συχνά ξεχνούν την επιρροή που ασκούν στα παιδιά τους και συνήθως τα λεγόμενά τους δεν συμβαδίζουν με τις πράξεις τους. Ακόμα κι όταν αυτό μένει ασχολίαστο από την πλευρά της κόρης ή του γιου τους, να είναι σίγουρο ότι δεν περνά απαρατήρητο.

Back to top button