KidsnewsSchoolicantera

Οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου θα επιστρέψουν στα θρανία με self test;

Η επαναλειτουργία των Λυκείων θεωρείται δυστυχώς και ως ένα είδος crash test για το περαιτέρω άνοιγμα της εκπαίδευσης. Εφόσον τα δείγματα γραφής από την κινητικότητα των μαθητών κριθούν θετικά και δεν απειλήσουν τις αντοχές του Συστήματος Υγείας, η κυβέρνηση σχεδιάζει αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα να ανοίξουν και τα Γυμνάσια μαζί με τα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Το θέμα θα συζητηθεί την εβδομάδα του Πάσχα (6 ή 7 Μαΐου), από τους ειδικούς, και οι εισηγήσεις θα γίνουν με βάση την εικόνα που θα υπάρχει τότε σχετικά με την πορεία της πανδημίας.

Όπως σημείωσε η κ. Κεραμέως μετά το Πάσχα το υπουργείο Παιδείας θα συζητήσει με τους ειδικούς για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, το γυμνάσιο, το δημοτικό και το νηπιαγωγείο ώστε να αποφασιστεί πότε και με ποιος όρους θα επαναλειτουργήσουν.

«Προχωράμε με πολύ προσεκτικά βήματα και πάμε να υπηρετήσουμε δύο στόχους. Πρώτον την προστασία της υγείας και δεύτερον πώς θα συνεχιστεί η εκπαίδευση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο φυσικός χώρος των παιδιών είναι το σχολείο», επισήμανε.

Μετά το Πάσχα, αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η παράταση της σχολικής εντός του Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια στα μέσα Ιουνίου, θα ξεκινήσουν και οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει βέβαια ξεκάθαρο τίποτα. Φαίνεται ότι η θέση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν ολες οι σχολικές βαθμίδες, ωστόσο κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή φαντάζει μάλλον απίθανο δεδομένου ότι καταγράφονται αρνητικά ρεκόρ, κρουσμάτων και θανάτων. Αξίζει μόνο να σημειωθεί ότι μέσα σε μια μόλις εβδομάδα είχαμε 2000 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε παιδιά, την στιγμή που μόλις άνοιξαν τα Λύκεια.

Επίσης σε ότι αφορά στη χρήση self test, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα υιοθετηθεί η τακτική αυτή και στα δημοτικά και τα γυμνάσια, με την όποια απόφαση να μετατίθεται και σε αυτή την περίπτωση μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Back to top button