Schoolicantera

Οι καθηγητές Γαλλικής γλώσσας μας μας ταξίδεψαν στο Γαλλικό πολιτισμό

Σάββατο 13, Κυριακή 14 και Σάββατο 20 Μαΐου 2017: τρεις ημερομηνίες, τρεις μέρες γεμάτες χαρούμενες παιδικές φωνές συντονισμένες στη συχνότητα της γαλλικής γλώσσας! Μαθητές όλως των επιπέδων εκπαίδευσης, μαθητές Λυκείων, Γυμνασίων και κυρίως Δημοτικών Σχολείων του Νομού μας, πιστοί στο ραντεβού που δίνουμε εδώ και χρόνια με την γαλλική γλώσσα και τον γαλλικό πολιτισμό, έδωσαν […]

Με επιτυχία οι Eκδηλώσεις Γαλλοφωνίας 2017

Σάββατο 13, Κυριακή 14 και Σάββατο 20 Μαΐου 2017: τρεις ημερομηνίες, τρεις μέρες γεμάτες χαρούμενες παιδικές φωνές συντονισμένες στη συχνότητα της γαλλικής γλώσσας!

Μαθητές όλως των επιπέδων εκπαίδευσης, μαθητές Λυκείων, Γυμνασίων και κυρίως Δημοτικών Σχολείων του Νομού μας, πιστοί στο ραντεβού που δίνουμε εδώ και χρόνια με την γαλλική γλώσσα και τον γαλλικό πολιτισμό, έδωσαν και φέτος το παρόν στις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας και εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους με τις εξαιρετικές παρουσιάσεις τους.

Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας « Venez avec nous ouvrir la boîte à souvenirs à la française !» «Ελάτε να ανοίξουμε το κουτί των αναμνήσεών μας à la γαλλικά» και με το συντονισμό των δασκάλων τους και των καθηγητών τους ήρθαν να μας αποδείξουν στην πράξη ότι η μάθηση μπορεί να είναι μία ευχάριστη και δημιουργική υπόθεση. Έτσι, παρουσίασαν επί σκηνής ποικιλόμορφες εργασίες όπως θεατρικά σκετς και ποιήματα, διηγήματα, μύθους, τραγούδια σύγχρονα και παραδοσιακά, χορογραφίες, εικαστικές δημιουργίες, παρουσιάσεις τύπου Power Point για διάφορα θέματα της καθημερινής ζωής και του πολιτισμού των διάφορων γαλλόφωνων λαών ανά τον πλανήτη και άλλα πολλά!

Καθώς πάντα συνδυάζουμε την γαλλόφωνη γιορτή μας με τον ετήσιο πανελλήνιο διαγωνισμό  γαλλοφωνίας που φέτος είχε ως θέμα  «HIS[TOI]RES / MÉ[MOI]RES»,  «ΙΣΤΟΡΙΕΣ / ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ», παρουσιάστηκαν από τους μαθητές και αρκετές εργασίες, προϊόντα δημιουργικής γραφής, με τη μορφή του έργου του γάλλου συγγραφέα Georges Perrec «Je me souviens» «Θυμάμαι» όπου μία σειρά αναμνήσεων συνόδευε την φωτογραφία που δημιούργησαν – αναβίωσαν οι μαθητές μας, με βάση μία παλιά, ιστορική φωτογραφία.

Για την προετοιμασία και την παρουσίαση όλων αυτών των εργασιών οι μαθητικές ομάδες και οι καθηγητές τους δούλεψαν σκληρά αλλά το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε όλους!

Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην ιδιαίτερα επιτυχημένη γαλλόφωνη γιορτή μας :

–  τους συμμετέχοντες μαθητές,

– τους εκπαιδευτικούς Καλλιτεχνικών, Μουσικής, Πληροφορικής, δασκάλους  οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους συναδέλφους Γαλλικής σε διάφορα διαθεματικά πρότζεκτ,

– καθώς και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων που υποστήριξαν την συμμετοχή του σχολείου τους και τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μας,

– το 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και τον Διευθυντή του κ. Χρυσόστομο Κωστόπουλο, για την άψογη συνεργασία και την φιλοξενία της εκδήλωσης στην όμορφη και άρτια εξοπλισμένη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

– την  σύμβουλο μας κ. Αγγελική Κοφίδου, Σύμβουλο Γαλλικής Γλώσσας Δυτικής Μακεδονίας και Τρικάλων,

– την κ. Θεοδώρα Νίκου, Σύμβουλο Γαλλικής Γλώσσας  Θεσσαλίας φίλη και μέλος του συλλόγου μας,

– Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και την Διευθύντριά του κ. Χρύσα Βουλγαράκη για την συνεργασία και την χορήγηση των βεβαιώσεων συμμετοχής των μαθητών και εκπαιδευτικών και   αναμνηστικών δώρων για τους συμμετέχοντες μαθητές,

Και βέβαια

– το κοινό που παρακολούθησε ακούραστο και ενθάρρυνε τις μαθητικές παρουσιάσεις.

Ευχόμαστε να είμαστε όλοι παρόντες ακόμα πιο δημιουργικοί και πρωτότυποι στο επόμενο ραντεβού μας με τη γαλλική γλώσσα και τον γαλλόφωνο πολιτισμό!

Και σε… τόνο γαλλικό : À la prochaine!!!

 

To Δ.Σ. του Συλλόγου

Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων

Back to top button