Φύγαμε εκδρομή!

Νότιο Πήλιο: Οι απόκριες όπως δεν τις έχετε ξαναζήσει!

Οι λόγοι για να επισκεφθεί κανείς το Νότιο Πήλιο δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να χωρέσουν μέσα σε μια λίστα! Ομορφιά σε βουνό και θάλασσα, κάθε εποχή του χρόνου… Αυτό και μόνο είναι ο πιο σοβαρός λόγος. Αλλά τώρα τις απόκριες υπάρχει κι ένας ακόμη: Οι άνθρωποι και η συλλογική τους νοοτροπία που μέσα από τις γιορτές τους θα σε κάνουν να νιώσεις μέρος της τοπικής κοινωνίας.

Αυτό είναι σίγουρο ότι δεν θα το βρεις πουθενά αλλού!

Η επίσκεψη δε στην περιοχή δεν χρειάζεται και πολύ χρόνο οργάνωσης, αφού αν και τελευταία στιγμή θα βρείτε και κατάλυμα και μάλιστα σε οικονομικές τιμές σε Λαύκο, Μηλίνα, Αργαλαστή για να μπορέσετε να ζήσετε παραδοσιακή αλλά και …ξέφρενη αποκριά και μια διαφορετική εμπειρία από όσα ξέρετε μέχρι σήμερα, και το βασικότερο: σε μια από τις πιο kids friendly  περιοχές.

Εδώ και μέρες οι τοπικοί σύλλογοι όλης της περιοχής, ετοιμάζονται για να σας προσφέρουν τη φιλοξενία τους και happenings που κορυφώνονται το μεσημέρι της Κυριακής στη Μηλίνα με την παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων παρακαλώ… με μεγάλη δόση χιούμορ και διάθεση για χορό, τραγούδι και καλό κρασί! Μέχρι να κάψετε τον καρνάβαλο, στην παραλία του χωριού, παραδοσιακό έθιμο βέβαια που αντέχει στο χρόνο.

Τα αποκριάτικα έθιμα συνεχίζουν μέχρι το βραδάκι στην Αργαλαστή, όπου ανάβονται οι φωτιές στην πλατεία του χωριού και συνεχίζει ο χορός μέχρι όσο πάρει.

Καθαρά Δευτέρα, τα κούλουμα σας υποδέχονται στον προφήτη Ηλία του Λαύκου, ένα από τα πιο όμορφα Πηλιορείτικα χωριά. Αν δεν καταφέρετε να πετάξετε χαρταετό μην στεναχωριέστε… ο Σύλλογος των Μοντελιστών Λαύκου θα πετάξουν τα αυτοσχέδια αεροπλανάκια τους για το καλό! Μην χάσετε την καλύτερη λαγάνα στον παραδοσιακό φούρνο του χωριού!

Και το μεσημεράκι επισκεφθείτε τον Πλατανιά. Το γραφικό ψαροχώρι διαθέτει από τα καλύτερα τσιπουράδικα που έχουμε συναντήσει, με μεζέδες ξεχωριστούς και φρέσκους, ενώ η βόλτα στην παραλία θα σας μαγέψει!

Καρναβάλι στη Μηλίνα
Μοντελισμός και Καθαρά Δευτέρα…Από το Λαύκο μέχρι τον Πλατανιά
Το καλυτερο ηλιοβασίλεμα στη Μηλίνα
Ο λεγόμενος καρνάβαλος…σε αναμονή του αναπόφευκτου

 

Back to top button