Kidsnews

Να ανοίξουμε τα σπίτια μας και τις καρδιές μας -Τρικαλινός φιλοξένησε προσφυγόπουλα στέλνοντας το μήνυμα της ανθρωπιάς

Εδώ και μέρες στα Τρίκαλα, φιλοξενούνται εκατοντάδες πρόσφυγες. Συνάνθρωποί μας από την άλλη άκρη ενός γκρεμισμένου κόσμου, βρίσκονται κοντά μας ακολουθώντας το δρόμο της ελπίδας, γνωρίζοντας ότι ο δρόμος αυτός εξακολουθεί να είναι δύσκολος. Ένας δρόμος που θα τους συνοδεύουν πάντα ο κίνδυνος αλλά και η αδικία…

Σε αυτό το δρόμο όμως κάποιοι έχουν την τύχη να συναντήσουν ανθρώπους που βλέπουν απέναντί τους επίσης ανθρώπους και δεν αισθάνονται απειλή…Όπως ο Τρικαλινός Δημήτρης Τυμφαίος που με αλληλεγγύη, ανθρωπιά και αγάπη, άνοιξε το σπίτι του και τη ζωή του αυτές τις ημέρες και υποδέχτηκε παιδιά προσφύγων σαν να φιλοξενούσε τα παιδιά καλών του φίλων. Χωρίς κανένα ενδοιασμό, μοιράστηκε το φαγητό του, έκανε βόλτα μαζί τους, τους ξενάγησε στην πόλη, ήπιαν καφέ…με λίγα λόγια πρόσφερε μερικές στιγμές ανθρώπινης επικοινωνίας. Κάτι που για ανθρώπους που καιρό τώρα βρίσκονται σε άγνωστες χώρες είναι μια ανάσα, ένα κουράγιο ότι ο κόσμος δεν σταματά σε κανένα σύνορο.

 

12802866_967613526662304_1103338091734688575_ntymfaios-1-599x275

«Με ρωτάτε πώς πήρα αυτή την απόφαση να αναλάβω αυτή την πρωτοβουλία…δεν χρειάστηκε σκέψη. Αυτά τα παιδιά είναι παιδιά που η ζωή τους σταμάτησε απότομα. Θέλουν να φτάσουν Γερμανία για να συνεχίσουν να σπουδάσουν. Άφησαν πίσω τους τη φρίκη του πολέμου και βρίσκονται στη χώρα μας ελπίζοντας. Αψήφησαν τον κίνδυνο ότι θα πνιγούν, ότι θα περάσουν εβδομάδες και μήνες ταλαιπωρίας. Δεν είχαν επιλογή…Αυτό σε απάντηση όσων παροτρύνουν «πάρτε τους σπίτια σας». Ε ναι λοιπόν τους πήραμε σπίτια μας…», αναφέρει ο Δημήτρης Τυμφαίος μετά τη φιλοξενία.

12805763_967613276662329_9087113062303960310_n

Τρία νέα παιδιά από 18-20 ετών κέρδισαν λίγο ανθρώπινο χρόνο, χρόνος που τον στερήθηκαν εδώ και πάρα πολύ καιρό από δρόμο σε δρόμο, σε ένα ταξίδι που κανείς δεν ξέρει πότε τελικά θα τους οδηγήσει στον προορισμό τους αλλά και τι θα αντιμετωπίσουν σε αυτόν…

«Αν θέλω να στείλω ένα μήνυμα από αυτή την κίνηση είναι ότι είμαστε άνθρωποι . Πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτόν τον κόσμο, αυτόν τον κόσμο που σημειωτέον θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μπορούν να κινούνται ελεύθερα ότι είναι δικαίωμά τους»¨, αναφέρει επίσης ο Δημήτρης Τυμφαίος.

Στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι φωτογραφίες της φιλικής αυτής φιλοξενίας προκάλεσαν ιδιαίτερα θετικά σχόλια ενώ οι γονείς των παιδιών που έχουν μείνει πίσω, μέσα από σχόλιά τους ευχαρίστησαν για την κίνηση αυτή.

Κι είναι στα αλήθεια μια κίνηση σημαντική…Όχι γιατί θα λύσει κάποιο πρόβλημα αλλά γιατί δείχνει ότι οι άνθρωποι που παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς, σε ένα κόσμο που υψώνονται τοίχοι αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι μεταξύ ανθρώπων.

Back to top button