KidsnewsSchoolicantera

Μια σημαντική ημερίδα για την καινοτομία στην εκπαίδευση

Ο κορυφαίος παιδαγωγός  Michael Soskil μίλησε στους Τρικαλινούς εκπαιδευτικούς

[divider]

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι Τρικαλινοί την εκπαιδευτική ημερίδα που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων σε συνεργασία την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) και την πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα με εισηγητή τον διεθνούς κύρους Αμερικάνο παιδαγωγό  Michael Soskil. Η εκπαιδευτική ημερίδα διοργανώθηκε το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού (παλιές φυλακές) Τρικάλων στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, με θέμα: «Preparing Students for a Complex World with STEM» (Προετοιμασία μαθητών για έναν σύνθετο κόσμο με STEM).

Ο κ.  Soskil, ο οποίος το 2017 έχει πάρει το βραβείο των 10 κορυφαίων δασκάλων στον κόσμο, με το μεστό και απλό λόγο του(τον οποίο μετέφραζε στα ελληνικά διερμηνέας) μύησε τους δεκάδες παρευρισκόμενους στον σύνθετο κόσμο των νέων εκπαιδευτικών δεδομένων, προσπαθώντας να εμφυσήσει τρόπους ενθάρρυνσης και πιο πετυχημένης  μεταδοτικότητας.

Σχετικά με τον Michael Soskil

Ο  Michael Soskil. (https://www.michaelsoskil.com/) είναι συγγραφέας, προσκεκλημένος ομιλητής διεθνούς κύρους ο οποίος θεωρείται ένας από τους 10 κορυφαίους δασκάλους στον κόσμο. Ήταν δάσκαλος του έτους (2017-18) στην Πενσυλβάνια και φιναλίστ στο Διεθνές Βραβείο «Δάσκαλος 2016», ένα δυναμικός ομιλητής, επαγγελματίας διευκολυντής της μάθησης & ένας από τα πιο αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς στον κόσμο. Ο κ. Soskil θεωρεί ότι οι μαθητές χρειάζονται ουσιαστικές συναισθηματικές συνδέσεις για να μάθουν. Αυτός τους εμπλέκει σε μαθήματα από απόσταση και χρησιμοποιεί την τεχνολογία πολυμέσων για να τους βοηθήσει να συνεργαστούν με άλλους που είναι παθιασμένοι με τα προβλήματα του πραγματικού κόσμου. Έχει βοηθήσει μαθητές σε πάνω από 90 χώρες να συνδεθούν μεταξύ τους καθώς και με το Διεθνή Διαστημικό σταθμό.

 

Με αφορμή μια σημαντική εκδήλωση στη Λάρισα

Η επίσκεψη του κ. Soskil έγινε στο πλαίσιο μιας κορυφαίας εκπαιδευτικής επιστημονικής συνάντησης το 5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιελάμβανε 19 προσκεκλημένες ομιλίες από ακαδημαϊκούς αναγνωρισμένης αξίας (Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων) μεταξύ αυτών και ο παιδαγωγός  Michael Soskil , καθώς επίσης και περισσότερες από 600 επίλεκτες εργασίες εκπαιδευτικών της Ελλάδας και άλλων χωρών, οι οποίες υποβλήθηκαν σε σύστημα τυφλής κρίσης από το σώμα των 750 περίπου κριτών αυξημένων προσόντων. Επιπλέον, δόθηκε η ευκαιρία στους συνέδρους να παρακολουθήσουν περισσότερα από 20 βιωματικά εργαστήρια, προκειμένου να εντρυφήσουν έμπρακτα σε καινοτόμες ιδέες, μεθόδους & πρακτικές διδασκαλίας.

Back to top button