Schoolicantera

Μαθητές του 6ου Λυκείου εκπέμπουν ραδιοφωνικά

Όλα ξεκίνησαν το 2012. Με ένα μικρόφωνο αξίας 15 ευρώ και, λίγο αργότερα, ένα δημοσιογραφικό μικρόφωνο εγγραφής, αξίας 45 ευρώ. Και τους υπολογιστές του σχολείου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚυρίως όμως όλα ξεκίνησαν και συνεχίζονται από το δημιουργικό πάθος, τα εφηβικά όνειρα και το ακούραστο πνεύμα, που πετάει ψηλά, πάνω από σχολικά κτίρια και προσπαθεί διακαώς να βρει τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας, τέτοιους που πάνε τον άνθρωπο λίγο πιο ψηλά και το σχολείο όλο και πιο κοντά στον παιδαγωγικό του στόχο.

Οι μαθητές που αποτελούν την ραδιοφωνική ομάδα του 6ου Λυκείου Τρικάλων βρέθηκαν  στο στούντιο Τρικάλων της ΕΡΤ, στην εκπομπή «Δρομολόγιο Αντιθέσεων». Μίλησαν για τη ραδιοφωνική OLYMPUS DIGITAL CAMERAομάδα του σχολείου, για τα όνειρά τους, τις ανησυχίες τους. Κοντά τους οι δύο υπεύθυνοι καθηγητές της ομάδας, η κ. Θεανώ Αραμπατζή και ο κ. Δημήτρης Μπάνος, οι δύο καθηγητές που τους εμψύχωσαν, τους ενέπνευσαν. Δύο καθηγητές που δηλώνουν ότι μαθαίνουν οι ίδιοι από τους μαθητές τους, αναπτύσσοντας την αμφίδρομη σχέση της γνώσης, αφήνοντας πεδίο ελευθερίας στην ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, στην ανάπτυξη ελεύθερων προσωπικοτήτων.

Η ραδιοφωνική ομάδα του 6ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων συμμετέχει στο European School Radio και παράγει εκπομπές δύο Δευτέρες το μήνα. Η προσεχή εκπομπή για το 6ο ΓΕΛ Τρικάλων έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου. Μέχρι σήμερα έχουν ασχοληθεί με θέματα όπως ο ρατσισμός, το AIDS, έχουν παράξει εκπομπές μουσικές, ενημερωτικές, υπό τον εξαιρετικό τίτλο «Μουσική Ραδι-ενέργεια». Παράλληλα εκδίδουν την εφημερίδα «Ψηφιακά Δρώμενα» από το 2009.

Στους επόμενους στόχους τους η συμμετοχή σε ραδιοφωνικό φεστιβάλ, το οποίο αν κερδίσουν θα τους στείλει στην Κρήτη. Τους το ευχόμαστε.

Πηγή: ert.gr

Back to top button