Kidsnews

Λαζαρίνα εγκλωβισμένη στον 4ο όροφο στα Τρίκαλα και πυροσβεστική χωρίς καλαθοφόρο !

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί μια συμπαθέστατη νεαρή, η οποία μετά από βλάβη στην κλειδαριά του σπιτιού της, εγκλωβίστηκε μέσα στην οικία της. Η νεαρή ενώ περίμενε με αγωνία να ξεκινήσει μαζί με τις φίλες της να πει τα κάλαντα του Λαζάρου, συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της. Αμέσως ειδοποίησε τους οικείους της, οι οποίοι με τη σειρά τους έσπευσαν στο σπίτι ειδοποιώντας κλειδαρά, ο οποίος όμως στάθηκε αδύνατο να επέμβει στην κλειδαριά ενώ η πρόσβαση από το μπακόνι ήταν επικίνδυνη.

Κάπως έτσι… οι άνθρωποι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, ειδοποιώντας τους ότι χρειάζεται καλαθοφόρο μιας και το σπίτι βρίσκεται στον τέταρτο όροφο… για να λάβουν ως απάντηση ότι καλαθοφόρο δεν υπάρχει ! Συγκεκριμένα …. το εν λόγω όχημα δυστυχώς μετά από βλάβη δεν χρησιμοποιείται. Στο ερώτημα των γονέων για το πώς αντιμετωπίζεται ένα αντίστοιχο περιστατικό που μπορεί μάλιστα να είναι και πιο επείγον από έναν απλό εγκλωβισμό… η απάντηση είναι “Βρίσκουμε λύση κάνοντας τα αδύνατα δυνατά” και τα έκαναν πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι!

Μιλήσαμε με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Σπανό, ο οποίος επιβεβαίωσε την έλλειψη καλαθοφόρου, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό το πρόβλημα και η αναγκαιότητά του μέχρι σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί ο αντίστοιχος κωδικός για την αγορά του. Ένα όχημα το οποίο πολλές φορές σώζει ζωές όταν πρόκειται για την ανάγκη άμεσης επέμβασης που κρίνεται μια ζωή στο λεπτό !

Ο λόγος είναι το κόστος το οποίο αγγίζει τα 170.000 ευρώ … ενώ να σημειωθεί ότι τα οχήματα έχουν να ανανεωθούν από το 2004 ενώ αναμένεται ακόμη η ένταξη κάποιων οχημάτων όπως υδροφόρες σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το θέμα ωστόσο είναι ότι το συμβάν, ανέδειξε το πρόβλημα που θα μπορούσε να είναι πιο σοβαρό και να κοστίσει ακόμη και τη ζωή ενός ανθρώπου. Μένει να δούμε την αντίδραση… της πολιτείας.

Για την ιστορία πάντως, οι μικρές Τρικαλινές Λαζαρίνες είπαν τελικά τα κάλαντα, με τις φίλες του κοριτσιού να περιμένουν μέχρι τον απεγκλωβισμό του !

Back to top button