Schoolicantera

Κριτική Παιδαγωγική – μια άλλη παιδαγωγική προσέγγιση

«Κριτική Παιδαγωγική – μια άλλη παιδαγωγική προσέγγιση» ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργανώθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τρικκαίων.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων με εισηγητή τον καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ Γεώργιος Γρόλλιος.
Η εκδήλωση συνάντησε ιδιαίτερη απήχηση από τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, που έσπευσαν αν ενημερωθούν για την διαφορετική παιδαγωγική προσέγγιση.
Όπως υπογραμμίστηκε κατά την εκδήλωση στην ελληνική εκπαίδευση η κριτική είναι ανύπαρκτη ή απαγορευμένη και η δογματική μορφή παροχής της γνώσης καθημερινό φαινόμενο. Οι δάσκαλοι, όπως και οι μαθητές, συσσωρεύουν τις γνώσεις στο μυαλό τους με μια προσθετική διαδικασία. Φορτώνουν τη μνήμη τους με λέξεις και φραστικές διατυπώσεις, ασύνδετα μεταξύ τους γλωσσικά καλούπια που δεν οδηγούν πουθενά.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης διατυπώθηκαν πολλά ερωτήματα από τους εκπαιδευτικούς που βρήκαν τις απαντήσεις από τον καθηγητή.
Τέλος στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Back to top button