Σχολές γονέων

Θα γιορτάζουμε κάθε μέρα την κάθε μέρα ή αλλιώς μια ιστορία “εξημέρωσης”

Πρωί πρωί, αγουροξυπνημένοι, με λίγη χρυσόσκονη από τις τελευταίες Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές πάνω μας, βάλαμε σκούφο, γάντια… «Γιατί έχει πάντα κρύο όταν τελειώνουν οι γιορτές;» με ρωτάει. Είναι πολύ πρωί σήμερα. Σήμερα μόνο, στην αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην “κανονικότητα, μετά από πολλές πολλές ημέρες διακοπών. Από την επόμενη εβδομάδα, θα μεταφέρουμε ολοκληρωτικά στην κανονική θέση τον άξονα της καθημερινότητας.

Ο όρος φέτος ήταν απαράβατος και έτσι έπρεπε: Κάνουμε διακοπές μαζί. Οι υποχρεώσεις βέβαια επέστρεψαν πολλαπλάσιες… αλλά κάπως θα τα βολέψουμε. Φέτος, ο στόχος είναι ο χρόνος και είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε τελικά.

Και λέω να γιορτάζουμε κάθε μέρα το χρόνο που μας χαρίζεται. Γιατί κάθε στιγμή είναι μία και μοναδική ευκαιρία.

Ανάμεσα από τις υποχρεώσεις και τα πρέπει, να αφήνουμε τον κοινό χρόνο να μας αγκαλιάζει σαν μια αχτίδα γιορτής. Θα διαλέγουμε λοιπόν κάθε μέρα τη γιορτή μας όσο μπορούμε. Με μια μεγάλη αγκαλιά κι ένα φωτεινό χαμόγελο. Γιατί αυτό μας λείπει. Οι μεγάλες γιορτινές αγκαλιές κι ένας λόγος. Και δεν θα δυσκολευτούμε πολύ να τον βρίσκουμε… είμαι σίγουρη!

 

“Αντίο, είπε η αλεπού. Να το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό: μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία τα μάτια δεν την βλέπουν”.
“Την ουσία τα μάτια δεν την βλέπουν”, επανέλαβε ο μικρός πρίγκιπας για να το θυμάται.
“Είναι ο χρόνος που ξόδεψες για το τριαντάφυλλό σου που το κάνει τόσο σημαντικό.”
“Είναι ο χρόνος που ξόδεψα για το τριαντάφυλλό μου…”, είπε ο μικρός πρίγκιπας για να το θυμάται.
“Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει αυτή την αλήθεια”, είπε η αλεπού. “Εσύ όμως δεν πρέπει να την ξεχάσεις. Θα είσαι υπεύθυνος για πάντα για ό,τι έχεις εξημερώσει. Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό σου.” –“Ο Μικρός Πρίγκιπας” Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

 

 

Back to top button