Schoolicantera

“Θέατρο του παιδιού” στον Πύργο Τρικάλων

Από το Σάββατο 2 Νοεμβρίου ξεκινά τη λειτουργία του το πρώτο περιφερειακό θεατρικό εργαστήρι στον Πύργο Τρικάλων. Το Εργαστήρι έχει ως έδρα το χώρο του 6ου Δημοτικού παιδικού σταθμού Πύργου. Το Θεατρικό εργαστήρι δέχεται παιδιά από νηπιακής μέχρι εφηβικής ηλικίας ,συγκεκριμένα λειτουργούν τμήματα: νηπίων, δημοτικού και γυμνασίου.

Η διδασκαλία και το διδακτικό υλικό είναι προσαρμοσμένα στην ηλικία και στα ενδιαφέροντα των σπουδαστών του εργαστηρίου. Τα παιδιά μαθαίνουν να έρχονται σε επαφή με καταστάσεις από την καθημερινότητα τους. Μέσα από τη δημιουργία μιας ιστορίας-παραμυθιού σταδιακά συνειδητοποιούν τα όρια ανάμεσα στη φαντασία και στο πραγματικό. Το θεατρικό παιχνίδι ταυτίζεται με τη δραματοποίηση ή τη δημιουργία φανταστικών καταστάσεων και τη δράση μέσα σε αυτές.

Επίσης τα μεγαλύτερα παιδιά μαθαίνουν την διαδικασία και την οργάνωση μιας παράστασης. Σημαντικό και το ότι δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν τα ίδια σε θεατρική παράσταση, γεγονός που αποτελεί εμπειρία με πολλά οφέλη για αυτά.

Υπεύθυνη του εργαστηρίου: Γωγώ Κατσιανάκου, Πτυχιούχος της Δραματικής σχολής Αθηνών και Πτυχιούχος Κοινωνική

Λειτουργός Εμψυχώτρια του θεατρικού εργαστηρίου : Βάγια Γουλοπούλου Οι εγγραφές συνεχίζονται.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο τηλ.: 6978057256

gogo.katsianakou@gmail.com

*Προσεχώς θα λειτουργήσουν και τμήματα ενηλίκων

Back to top button