Mommy Time

Η καισαρική και τα σημάδια που αφήνει…

Όλες οι μαμάδες είναι περήφανες που έφεραν στον κόσμο τα μωρά τους.

Όταν ακούμε μια μαμά να λέει πως γέννησε φυσιολογικά τότε την επικροτούμε και της λέμε μπράβο που βρήκε την δύναμη να γεννήσει μόνη της το παιδί της. Γιατί δεν λέμε το ίδιο σε μια μαμά που γέννησε με καισαρική; Γιατί θεωρούμε σίγουρο έναν τοκετό που προγραμματίζεται από έναν γιατρό;

Υπάρχουν 3 αλήθειες για τις μητέρες που έχουν γεννήσει με καισαρική και κανείς δεν είχε συνειδητοποιήσει ποτέ:

Οι μαμάδες που κάνανε καισαρική είναι γενναίες. Η μητέρα βιώνει την διαδικασία της καισαρικής μόνη της καθώς δεν επιτρέπεται να μπει μέσα στο χειρουργείο. Αυτή η μαμά κάθεται ξαπλωμένη σε ένα κρύο κρεβάτι εγχείρισης και ακούει τους γιατρούς να συζητάνε από πάνω της  πως θα γίνει όλη η εγχείριση.

Δεν έχει να κρατήσει το χέρι κάποιου όταν φοβάται και πρέπει να αποβάλλει τους φόβους της και να σκεφτεί τι είναι καλύτερο για το μωρό της ακόμη και αν αυτό περιλαμβάνει εγχείριση με νυστέρια και σημάδια που θα μείνουν για όλη της την ζωή στο σώμα της.

Οι μαμάδες που κάνανε καισαρική  είναι δυνατές. Όλες οι μαμάδες ονειρεύονται να γεννήσουν φυσιολογικά. Καμία από αυτές δεν σκόπευε να γεννήσει με εγχείριση και νυστέρια. Όμως έρχεται η στιγμή δεν έχεις χρόνο να συνειδητοποιήσεις τι θα συμβεί αλλά πρέπει απλά να κάνεις αυτό που πρέπει για το καλό του παιδιού σου. Καμία από αυτές τις μαμάδες δεν ονειρεύτηκε να γεννήσει και να μην ακούσει το πρώτο του κλάμα και να μην το κρατήσει αμέσως στην αγκαλιά της.

Θέλει  μεγάλη δύναμη  όχι μόνο κατά την διάρκεια της εγχείρισης αλλά και μετά. Μια καισαρική χρειάζεται δύναμη για αρκετούς μήνες μετά τον τοκετό. Το σώμα αλλά και η ψυχή θέλει αρκετό καιρό για να επανέλθει από αυτή την επώδυνη διαδικασία.

Οι μαμάδες αυτές είναι όμορφες.

Το να γίνεις μητέρα σου αφήνει πολλά σημάδια. Μερικά από αυτά είναι συναισθηματικά και άλλα είναι σωματικά. Η καισαρική σου αφήνει και τα δυο. Όμως τα σημάδια αυτά είναι σου υπενθυμίζουν πόση  δύναμη και γενναιότητα χρειάστηκε για να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί.

Αυτά τα σημάδια βοήθησαν το παιδί σου να έρθει στην ζωή. Κάθε σημάδι από κάθε γέννα είναι μοναδικό και έχει την δική του ιστορία. Αυτά τα σημάδια δείχνουν πόσο όμορφη είναι η ζωή και πόσο όμορφη και γενναία  είναι η μαμά που τα απέκτησε.

Αν μια μαμά δεν έχει κάνει καισαρική, δεν θα μπορέσει ποτέ να καταλάβει αυτές τις μαμάδες…

babyradio.gr- Άννα Κ.

Back to top button