KidsnewsΥγεία

Επιτέλους Παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Τρικάλων

Εδώ και πολλά χρόνια,  ο Σταθμός Προστασίας Μάνας, Παιδιού και Εφήβου καθώς και το Κέντρο Υγείας Τρικάλων δεν είχαν παιδίατρο με αποτέλεσμα, και ο σταθμός να μην μπορεί να αναπτύξει πλήρως τις δράσεις του αλλά και να παρουσιάζεται ένα σημαντικό κενό στην πρωτοβάθμια υγείας του νομού Τρικάλων. Αυτό πλέον αλλάζει με την ανακοίνωση της πρόσληψης  του Παιδιάτρου-Νεογνολόγου κας Γκούτσια Αθανάσιου στο Κ.Υ Τρικάλων ,Ομήρου 13 ο οποίος θα παρέχει τις εξής  υπηρεσίες υγείας  για όλους τους πολίτες ασφαλισμένους, ανασφάλιστους, πρόσφυγες, μετανάστες:

1.Εξέταση νεογνών ,παιδιών ,εφήβων

2.Διενέργεια εμβολιασμών

3.Παρακολούθηση αύξησης και ψυχοκινητικής εξέλιξης βρεφών και παιδιών

4.Συμβουλευτική/Οδηγίες Διατροφής

5.Χορήγηση πιστοποιητικών υγείας κατόπιν εξέτασης

Σε συνεργασία με την Παιδίατρο παρέχονται  υπηρεσίες και από την Επισκέπτρια Υγείας  της Μονάδας:

  • Εμβολιασμοί και παρακολούθηση βρεφών, παιδιών προσχολικής ,σχολικής & εφηβικής ηλικίας ,Ενηλίκων (και μεταναστών).Τήρηση αρχείου εμβολιασμού.
  • Συμβουλευτική σε θέματα εμβολίων ,διατροφής, υγιεινής ,πρόληψης παιδικών

ατυχημάτων.

  • Έλεγχος βιβλιαρίων υγείας παιδιών- σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Εθνικό

Πρόγραμμα Εμβολιασμών-με επισκέψεις στα σχολεία

  • Υλοποίηση προγραμμάτων Αγωγής και Προαγωγής υγείας στην κοινότητα σε Συνεργασία με τα μέλη της Ομάδας Υγείας και με τοπικές αρχές ,σχολεία και άλλους φορεις της κοινότητας

 

 

Στο Κ.Υ Τρικάλων λειτουργεί επίσης ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ,ΠΑΙΔΙΟΥ & ΕΦΗΒΟΥ

Στο Γυναικολογικό Τμήμα παρέχονται :

  • Λήψη επιχρίσματος test pap από τις μαίες 7:30 έως 14:00
  • Μαθήματα προετοιμασίας για την γονεϊκότητα (ψυχοπροφυλακτική ) κατόπιν επικοινωνίας με τις Μαίες του τμήματος, οι οποίες ενημερώνουν και εκπαιδεύουν τις μέλλουσες μητέρες και τους συντρόφους τους για την Εγκυμοσύνη ,τον τοκετό-λοχεία ,το θηλασμό & τη φροντίδα του νεογνού. Δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα μαθημάτων θα γίνονται με τη συμπλήρωση της 28ης -30ης εβδομάδας κύησης.

Επίσης θα λειτουργεί Ιατρείο θηλασμού με την υποστήριξη της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ» προς ενημέρωση, ενδυνάμωση κ υποστήριξη των μητέρων πριν & μετά το μαιευτήριο. Κατόπιν προσκλήσεως, οι μαίες  διεξάγουν παρουσιάσεις ,δράσεις σε θέματα γενετήσιας αγωγής (αντισύλληψη, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, σεξουαλική αγωγή)

Back to top button