Kidsnews

Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης των Πουλιών-Δράσεις στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων στις 16 & 17 Μαΐου 2016, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών (Migratory Bird Day). Μέλη της Εκπαιδευτικής Ομάδας της Ορνιθολογικής θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, αφιερωμένο στον Ασπροπάρη και τα μεταναστευτικά πουλιά.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της μετανάστευσης των πουλιών, θα φτιάξουν μάσκες και άλλες κατασκευές, θα ζωγραφίσουν και θα περιηγηθούν στην έκθεση του Μουσείου αναζητώντας τον Ασπροπάρη και τα άλλα μεταναστευτικά πουλιά που φιλοξενεί. Επίσης, θα ενημερωθούν για τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα πουλιά κατά το μεταναστευτικό τους ταξίδι και για το πώς μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία των τελευταίων Ασπροπάρηδων των Μετεώρων.

mouseio metewrwnΤο φετινό θέμα της MBD είναι η παράνομη θανάτωση, η παγίδευση και το εμπόριο πουλιών, που δυστυχώς η καταπολέμησή του αποδεικνύεται δύσκολη.

Πρόκειται για άλλη μία εκδήλωση στα πλαίσια της πολύ παραγωγικής συνεργασίας που έχει το Μουσείο με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν και θα ξεκινήσουν στις 9:30 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2432024959 ή στο email: info@meteoramuseum.gr

Back to top button