Kidsnews

Δείτε τη συναρπαστική ιστορία μιας ομάδας νέων με διαβήτη τύπου 1 και βοηθήστε να διαδώσουν το μήνυμά τους

Στις 27 Αυγούστου 2015 μια διεθνής ομάδα 11 νέων με διαβήτη τύπου 1 (T1D) από τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Ινδία και 8 Ευρωπαϊκές χώρες ολοκλήρωσαν με επιτυχία την T1D YOUTH Challenge.

Η ομάδα αποτελούταν αποκλειστικά από νέους ανθρώπους με διαβήτη τύπου 1, ηλικίας 15-20 ετών, που είχαν ως στόχο να τονίσουν τη σημασία της ενδυνάμωσης και της συναισθηματικής υποστήριξής που έχουν ανάγκη τα άτομα που ζουν με διαβήτη, κατά τη διάρκεια της εφηβείας και της πρώιμης ενήλικης ζωής.

Για την υποστήριξη της ενέργειας “T1D YOUTH Challenge” στα Λευκά Όρη της Κρήτης, ο Τομέας Διαβήτη της Sanofi ένωσε τις δυνάμεις του με τους διοργανωτές της αποστολής, “SWEET e.V.” και “World Diabetes Tour”, επιδιώκοντας έτσι να ευαισθητοποιήσει, να δώσει ελπίδα στους νέους με διαβήτη τύπου 1 και να αποδείξει ότι τα προβλήματα που προκαλεί ο διαβήτης μπορούν να ξεπεραστούν.

«Η πεζοπορία ήταν εξαιρετικά δύσκολη για την ομάδα των νέων φέτος. Οι περισσότεροι από την ομάδα δεν είχαν προηγούμενη εμπειρία πεζοπορίας, πόσο μάλλον διαχείρισης των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα τους σε συνθήκες υψηλής φυσικής αντοχής και υψηλών θερμοκρασιών. Όλα τα μέλη της ομάδας στο σύνολό τους επέδειξαν πολύ θετική στάση στη διαχείριση του διαβήτη, εξαιρετική ομαδικότητα και κατάφεραν να πετύχουν όλους τους προσωπικούς τους στόχους. Ήταν χαρά μου να ζήσω αυτή την εμπειρία με όλους και να αποδείξουμε στον κόσμο ότι αν καταφέρεις να ελέγξεις τον διαβήτη σου μπορείς να ζήσεις τα όνειρά σου», δήλωσε η καθηγήτρια Όλγα Κορδονούρη, Γιατρός Παιδιατρικού Διαβήτη του δικτύου SWEET η οποία συνόδευσε την ομάδα στην πεζοπορία.

Με τη βοήθεια μίας έμπειρης ιατρικής ομάδας από το δίκτυο SWEET, και δύο αρχηγούς που συμμετείχαν και στις προηγούμενες αποστολές της T1D YOUTH Challenge, οι 11 νεαροί πεζοπόροι ξεκίνησαν στις 24 Αυγούστου 2015 μία 4ήμερη απαιτητική πεζοπορία κατά μήκος του Φαραγγιού της Σαμαριάς σε δύσβατο έδαφος κάτω από υψηλές θερμοκρασίες. Τελικά έφτασαν στην κορυφή του βουνού Γκίγκιλος, στα 2.080 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Οι συνθήκες της πεζοπορίας ήταν δύσκολες για τους νέους, αλλά όλοι τους ολοκλήρωσαν την πεζοπορία, ενώ ταυτόχρονα ρύθμισαν με επιτυχία τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, αποδεικνύοντας στους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη ότι η νόσους τους δεν πρέπει να στέκεται εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων και των φιλοδοξιών τους.

Το SWEET e.V. είναι ένα διεθνές δίκτυο Πρότυπων Κέντρων για την παιδιατρική φροντίδα του διαβήτη, που υποστηρίζεται από τη Sanofi εδώ και αρκετά χρόνια. Το SWEET ιδρύθηκε το 2006 και κύριος στόχος του είναι να ενισχύσει την υγεία και την ποιότητα ζωής των παιδιών και των νέων που ζουν με διαβήτη στην Ευρώπη, βελτιώνοντας τη δευτερογενή πρόληψη, βοηθώντας την έγκαιρη διάγνωση και συμβάλλοντας στην αποτελεσματική διαχείριση της νόσου. Το SWEET e.V. ενθαρρύνει την ανταλλαγή πληροφοριών και ορθών πρακτικών, την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συστάσεων, προωθώντας την ίδρυση Πρότυπων Κέντρων για τον Παιδικό Διαβήτη. Η World Diabetes Tour είναι μια ένωση ασθενών που προωθεί μια θετική στάση για τον διαβήτη τύπου 1, επιδιώκοντας να υποστηρίξει τα άτομα που ζουν με διαβήτη τύπου 1 και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τη νόσο.

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3QEbFry4kvY

Back to top button