Schoolicantera

Αυτό το αστέρι είναι για όλους μας

«Αυτό το αστέρι είναι για όλους μας», έγραφε ο Τάσος Λειβαδίτης. Κάπως έτσι ένοιωσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στην χριστουγεννιάτικη γιορτή του νηπιαγωγείου Λεπτοκαρυάς, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί.
Γιορτινό κλίμα, ένα μοναδικό θεατρικό, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, συνδυασμένα με το μεράκι δύο εξαιρετικών εκπαιδευτικών και το ταλέντο και τη φαντασία των νηπίων, είναι αρκετά για να σε πάρουν από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της και να σου θυμίσουν πως υπάρχει κάτι παραπάνω από το μουντό, που δυστυχώς τείνει να σκοτεινιάσει τα πάντα γύρω μας.
«Το θαμπό αστεράκι» ήταν ο τίτλος του θεατρικού που παρουσίασαν οι λιλιπούτειοι μαθητές. Ένα αστέρι της ειρήνης, της διαφορετικότητας, της αλληλεγγύης. Ένας αστέρι που πρέπει να φωτίσει της καρδιές όλων μας.
Κι ύστερα τραγούδια και ασφαλώς η επίσκεψη του Αϊ Βασίλη για να χαρίσει το χαμόγελο και τα δώρα του. Ένας μπουφές με αγάπη από τις μαμάδες και μια γιορτή που η ανάμνησή της θα ζεστάνει τις καρδιές για τις γιορτινές ημέρες.
Το σίγουρο είναι πως όταν μικρά παιδιά βρίσκουν τον τρόπο να σε κάνουν να συγκινηθείς, τότε η κοινωνία μας μπορεί ακόμη να ελπίζει. Ίσως οι μεγάλοι τελικά να μην τα έχουν κάνει όλα λάθος. Ακόμη, όμως, κι έτσι να είναι, αυτά τα μικρά αστεράκια σε πείθουν πως όλα μπορούν να διορθωθούν.

leptokaria4 leptokaria3 leptokaria2 leptokaria1

Back to top button