Kidsnews

Αποκριάτικοι ρυθμοί στα ΚΔΑΠ της πόλης

Μια αναδρομή για τις Αποκριές, από τα παλαιότερα χρόνια έως και σήμερα, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Το Φρούριο», στο αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

ΚΔΑΠ ΦΡΟΥΡΙΟ: Η Αποκριά του χθες, στο σήμερα

Τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. «ΦΡΟΥΡΙΟ», μασκαρεμένα είτε με τους αγαπημένους τους ήρωες  είτε με πολύ δημιουργική φαντασία και κέφι, έπαιξαν, τραγούδησαν, χόρεψαν, γέλασαν και διασκέδασαν.

Σήμερα το απόγευμα θα γίνει το πάρτυ του ΚΔΑΠ Ομονοια

Αποκριάτικο πάρτι διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «ΟΜΟΝΟΙΑ», στον χώρο του ΚΔΑΠ (10Ο Δημοτικό Σχολείο), την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 5:00-8:00.
Περιμένουμε όλα τα παιδιά ντυμένα με τις αποκριάτικες στολές τους, για ξέφρενο χορό, θεατρικά δρώμενα, καραόκε, παιχνίδια και πολλές πολλές εκπλήξεις!
Σας περιμένουμε όλους!

ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ»
10ο Δημοτικό Σχολείο Τέρμα Μακεδονίας

ΤΡΙΚΑΛΑ 24310 77330

Ακόμη, δόθηκε η ευκαιρία σε όλους που παραβρέθηκαν, γονείς και εκπαιδευτικούς να ξενοιάσουν μέσα από αποκριάτικα δρώμενα, αλλά και με μοντέρνους ρυθμούς.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε :

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 17:00-19:00, στη γιορτή των μεταμφιεσμένων, τα μεγαλύτερα παιδιά έκαναν την έναρξη της αποκριάτικης γιορτής με κιθάρες και τραγούδι. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί, όπως: το πιπέρι, τα κουκιά, οι καμάρες, ο χορός της σκούπας.

Επίσης, ζωντάνεψαν το γαϊτανάκι, πλέκοντας τις δώδεκα κορδέλες του, που συμβολίζουν τους 12 μήνες του χρόνου. Κυκλικός χορός, που πιθανόν υποδηλώνει τον κύκλο της ζωής, από τη χαρά στη λύπη, από τον Χειμώνα στην ΄Ανοιξη.

Ακόμη, έγινε αναπαράσταση της χάσκας ή χάψας, που έπαιζαν παλαιότερα το βράδυ της Κυριακής, πριν την Καθαρά Δευτέρα.

Τέλος, τα παιδιά χόρεψαν μοντέρνες χορογραφίες. Η γιορτή έκλεισε με μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς από όλους.

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 16:30-18:00, στα παιχνιδοκαμώματα των νηπίων με αποκριάτικα δρώμενα, τα μικρότερα παιδιά έκαναν την έναρξη της γιορτής με μοντέρνο μουσικοχορευτικό.

Ακολούθησε η δραματοποίηση «Σήμερα γάμος γίνεται», οι παραδοσιακοί χοροί «Παντρεύουμε τον κάβουρα», «η τρελή αποκριούλα», κι άλλα.

Ακόμη, πέταξαν χορεύοντας τον ζωγραφισμένο χαρταετό τους, σε μουσική Χατζιδάκι «οι Χαρταετοί».

Έπαιξαν το διασκεδαστικό μεξικάνικο παιχνίδι «πινιάτα» με τα γλυκίσματά του.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με χορό και κέφι από όλους.

 

Back to top button