Υγεία

Αντικαθιστά τις δόσεις εμβολίων το υπουργείο

Τροποποιεί το υπουργείο Υγείας το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων ώστε να αντιμετωπιστεί η έλλειψη που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ορισμένα παιδιατρικά εμβόλια.

Δεδομένου πως η αποκατάσταση της αγοράς στα συγκεκριμένα εμβόλια απαιτεί χρόνο αρκετών μηνών, το χρονοδιάγραμμα του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών τροποποιείται ως εξής:

Η 4η δόση του πενταδύναμου εμβολίου (Διφθερίτιδας, Τετάνου, Κοκκύτη, Αιμόφιλου ινφλουέντζας, Πολιομυελίτιδας) που χορηγείται στην ηλικία 15-18 μηνών, να αντικατασταθεί με εξαδύναμο (Διφθερίτιδας, Τετάνου, Κοκκύτη, Αιμόφιλου ινφλουέντζας, Πολιομυελίτιδας, Ηπατίτιδας Β).

Σημειώνεται ότι για το βασικό εμβολιασμό στους 2, 4 και 6 μήνες ζωής, θα πρέπει να χρησιμοποιείται το ίδιο ιδιοσκεύασμα από τα κυκλοφορούντα εξαδύναμα, ενώ στην αναμνηστική δόση είναι δυνατή και η εναλλαγή τους.

Σχετικά με τον εμβολιασμό στην προσχολική ηλικία (4-6 ετών), προτείνεται η καθυστέρησή του ή η χορήγηση του τετραδύναμου εμβολίου Bostrix- polio.

Κατά τα λοιπά, το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών των Παιδιών και των Εφήβων παραμένει ως έχει, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Back to top button