KidsnewsTrikalakids προτείνει

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΟΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ- Στα βήματα των μικρών χορευτών!

Τα παιδιά: χορεύουν πριν ακόμη μάθουν ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μην είναι μουσική. ~William Stafford

Κι αυτή είναι η μια αλήθεια που όλοι οι γονείς την γνωρίζουμε πολύ καλά. Πραγματικά τα παιδιά γεννιούνται και μεγαλώνουν με το ρυθμό μέσα τους, εκφράζονται και επικοινωνούν από την πρώτη μέρα της ζωής τους με κινήσεις. Αυτό προφανώς και δεν είναι καθόλου τυχαίο. Τα παιδιά λατρεύουν το χορό γιατί απελευθερώνει τις σκέψεις τους, γιατί μπορούν μέσα από αυτό να συντονίζουν το σώμα τους και τις κινήσεις τους.

Στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΟΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  το γνωρίζουν καλά αυτό. Βρεθήκαμε λοιπόν σε ένα χώρο, που από τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να χορέψουν στους ρυθμούς που θέλουν, να κοινωνικοποιηθούν, να εκφραστούν όπως αυτά ξέρουν καλύτερα.

new

dance_academy

Οι δυνατότητες για τα παιδιά απεριόριστες!

Στο κεντρικότερο σημείο της πόλης Ασκληπιού και Βύρωνος. Ένας χώρος 250 τετραγωνικών με 3 αίθουσες χορού και όλες τις ανέσεις μιας σύγχρονης ακαδημίας, έρχεται να καλύψει τις πολύπλευρες χορευτικές σας ανάγκες .
Μια μεγάλη ομάδα από καταξιωμένους καθηγητές – παιδαγωγούς που συνδυάζουν άρτια τη γνώση, την εμπειρία και την εξειδίκευση υπόσχεται μια χρονιά γεμάτη δράσεις, εκπλήξεις και αμέτρητες ώρες χορού.
Σκοπός:
Ύψιστος σκοπός της Ακαδημίας είναι η επιστημονική έρευνα, μελέτη, διάσωση, παρουσίαση και διάδοση κάθε μορφής και στοιχείου, τόσο του ελληνικού όσο και του παγκόσμιου χορευτικού πολιτισμού.
Στόχος της Ακαδημίας, είναι να προσφέρει στους μαθητές της, τη συστηματική καλλιέργεια και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους μέσα από ένα ευρύ φάσμα χορευτικών επιλογών, γνωριμία και εξοικείωση των χορευτικών δεξιοτήτων τους, καθώς και δραστηριότητες εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
Δημιουργικός χορός, Salsa, Latin,Tango Arg. HipHop, Zumba, Oriental, Σύγχρονο, Break Dance και πολλά ακόμη καθώς και Επαγγελματικό τμήμα Latin  για όσους  θέλουν να δοκιμάσουν  μία νέα χορευτική εμπειρία και να γίνουν μέλη της Ακαδημίας μας και φυσικά το νεότερο τμήμα αυτό των Μαζορετών που έχει κυριολεκτικά ξετρελάνει τα κορίτσια με την ένταση που προϋποθέτει ο εν λόγω χορός.

akadimia-xorou1akadimia-paidika

Στα βήματα του χορού από 2 ετών!

Από ποια ηλικία ξεκινά ένα παιδί να ακολουθεί τα βήματα του χορού; Από 2 ετών περίπου μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο τμήμα, όπως ο δημιουργικός χορός που προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην ψυχοκινητική ανάπτυξή του.

DSCN0606Μιλώντας με την Βάλια Μπρίση, δασκάλα του δημιουργικού χορού και παιδαγωγός, «Στόχος σε αυτή τη φάση είναι να μάθει το παιδί το σώμα του, τη σωστή στάση, αλλά και να κοινωνικοποιηθεί μέσα από το παιχνίδι. Να μάθει να επικοινωνεί μέσα από το σώμα του και να λειτουργεί ομαδικά. Τα οφέλη για τα παιδιά του δημιουργικού χορού που ξεκινούν από τα 2,5 μέχρι και 6 ετών είναι απεριόριστα και εφόδια για όλη την υπόλοιπη ζωή του».

 

Όμως ένα παιδί, ξεκινώντας από το δημιουργικό χορό μπορεί να αποκτήσει την κατεύθυνση που επιθυμεί και σε κάποια άλλα τμήματα. Ή και σε μεγαλύτερη ηλικία, να ενταχθεί σε κάποιο τμήμα με μεγαλύτερη ένταση στο ρυθμό, αλλά και με κατεύθυνση που έχει να κάνει περισσότερο με την καλή φυσική κατάσταση. Μια παράμετρος που στην εποχή μας, κρίνεται τουλάχιστον απαραίτητη. Ο χορός λοιπόν είναι ένα μοναδικός τρόπος για να εξασφαλίσει στο παιδί, καλή φυσική κατάσταση κάνοντας κάτι που παράλληλα το διασκεδάζει.

DSCN0612

 

 

Η Στέλλα Μπλάνα, δασκάλα στο Zumba Kids, είναι ενθουσιασμένη με τον τρόπο που τα παιδιά δέχονται το χορό και τη γυμναστική σαν κάτι αυτονόητο για τα ίδια. «Το παιδί μέσα από τη Zumba Kids εκτονώνεται, γυμνάζεται, αποκτά ομαδικό πνεύμα. Πλέον απευθυνόμαστε σε παιδιά από 4 έως 11 ετών, η ηλικία που από τη μία πρέπει να εστιάσουμε στην κοινωνικοποίηση και από την άλλη να προσέξουμε την καλή φυσική κατάσταση».

 

 

 

DSCN0609Latin και Tango…για παιδιά; Ναι γιατί όχι; Εδώ μπαίνουμε σε διαφορετικούς δρόμους, με χορούς εκφραστικούς και μοναδικούς και με αγωνιστικό χαρακτήρα αφού στην Ελλάδα υπάρχουν αγωνιστικές διοργανώσεις ειδικά γι’αυτό το είδος χορού. Η Γιούλα Πεταράκη, ειδική στο είδος, έχει αναλάβει ένα μοναδικό τμήμα της Ακαδημίας Χορού για ηλικίες από 6 ετών. «Πραγματικά, η κατηγορία αυτή έχει μεγάλη απήχηση. Είναι ένας μοναδικός τρόπος για να μάθει το παιδί να συντονίζει τις κινήσεις του, να έχει μια ολοκληρωμένη έκφραση. Βέβαια θα πρέπει να πουμε ότι τα οφέλη ισχύουν και για τα αγόρια, ακόμη όμως στη χώρα μας δεν υπάρχει ο αντίστοιχος προσανατολισμός και για τα δύο φύλα. Αυτός είναι ο λόγος που στους διαγωνισμούς υπάρχει κατηγορία all ladies ειδικά για την Ελλάδα! Έχει γίνει όμως η αρχή και σίγουρα θα έχουμε και σε ζευγάρια ένα υπέροχο μέλλον!».

Ρυθμός, ρυθμός και πάλι ρυθμός!

Η ώρα κυλάει και το μάθημα break dance ξεκινά. Παιδιά από ηλικία 5 ετών μπαίνουν στην αίθουσα με το δάσκαλο Dorian Tafa. Εδώ πλέον μιλάμε για μια ομάδα χορευτών με απόλυτο συντονισμό, κέφι, και ένταση στις κινήσεις…ότι πρέπει για εκτόνωση και έκφραση! Κορίτσια και αγόρια, εδώ πλέον ο κάθε περιορισμός έχει σπάσει , με φιγούρες που τις ζηλεύει και ο καλύτερος επαγγελματίας χορευτής!

Ο χορός δεν αφορά αποκλειστικά στα παιδιά «θαύματα» που στοχεύουν στον αθλητικό χορό με συμμετοχές σε διαγωνισμούς. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα παιδιά ασχολούνται με τον χορό καθαρά για την άσκηση και την ψυχαγωγία που τους προσφέρει. Ο χορός είναι πραγματική ευλογία για κάθε παιδί, οποιασδήποτε ηλικίας. Παράλληλα με τη σωστή σωματική τους ανάπτυξη, τα βοηθά να αναπτύξουν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα και τα ενθαρρύνει να αγαπήσουν τον εαυτό τους δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να αγαπήσουν και τους άλλους.DSCN0635 DSCN0619 DSCN0613

 

Οι φιγούρες πάντως των μικρών break dancers ξετρελαίνουν!

Info:

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΟΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Εγγραφές – πληροφορίες πραγματοποιούνται Δευτέρα με Παρασκευή 17:00 – 21:00 , Σάββατο 11:00 – 18:00. Τηλ 2431038082 – 6983976897

Ασκληπιού & Βύρωνος γωνία

Back to top button