KidsnewsSchoolicantera

Ένα θετικό κρούσμα στα Τρίκαλα μέσα από τα self test

Επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές των Λυκείων

Στις σχολικές αίθουσες επέστρεψαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων των Τρικάλων.

Μετά από πολύμηνα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, τα μαθήματα ξεκίνησαν και πάλι με φυσική παρουσία, με την πραγματοποίηση δύο φορές την εβδομάδα, την Δευτέρα και την Πέμπτη, του self test.

Σύμφωνα με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η επιστροφή στα θρανία έγινε με ομαλό τρόπο και δεν υπήρξαν προβλήματα, ενώ καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα σε μαθητή το οποίο δηλώθηκε στην σχετική πλατφόρμα. Να σημειώσουμε ότι οι μαθητές προσέρχονται στα σχολεία με βεβαίωση αρνητικού τεστ από τους γονείς και κηδεμόνες τους και δεν υπάρχουν στοιχεία για το πόσοι μπήκαν στην πλατφόρμα για να δηλώσουν το αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται πως μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτικό να δηλώνουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ (θετικό ή αρνητικό) και κατά την προσέλευση στο σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Παραμένει η ισχυρή σύσταση για αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, αφού το self test, είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο που αφορά κυρίως στην έγκαιρη ανίχνευση ασυμπτωματικών φορέων.

Να σημειωθεί ότι είναι απαραίτητη η δήλωση των αποτελεσμάτων των self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς και έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

 

613 κρούσματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας την Κυριακή το βράδυ, συνολικά 408 ασυμπτωματικοί, δυνητικά νοσούντες, εντοπίστηκαν μεταξύ των μαθητών, των εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού.

Ειδικότερα, αρνητικά τεστ δήλωσαν 98.965 μαθητές, θετικά 236 μαθητές, ενώ μεταξύ του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού τα αρνητικά τεστ ήταν 50.887 και τα θετικά 172. Η θετικότητα στα self-test φτάνει στο 0,27%.

Επιτυχημένη χαρακτήρισε τη διενέργεια των self test στα σχολεία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην σύσκεψη Covid.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως μέσω των self test εντοπίστηκαν 613 μαθητές και καθηγητές -ως επί το πλείστον- ασυμπτωματικοί, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στο self-test.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης τα κρούσματα έμειναν σήμερα στο σπίτι τους και δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές τους και τους συναδέλφους τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Back to top button