Kidsnews

΄Ομορφη γιορτή από το Σύλλογο Γυναικών Τρικάλων!

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Σάββατο 17 Δεκέμβρη η Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων, στο Πολύκεντρο του Δήμου Τρικάλων. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους που παρακολούθησαν την γιορτή!

Δεκάδες παιδιά μαζί με τους γονείς τους παρευρέθηκαν στο ξεχωριστό αυτό γεγονός, ζωγράφισαν ενάντια στον πόλεμο, διασκέδασαν με το παραμύθι της συγγραφέας Κατερίνας Παπανικολοπούλου «Η Πριγκίπισσα Σταρένια, ο μύλος και τα ξωτικά», ενώ όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν την παιδική ταινία «Αζούρ και Ασμάρ».

Ξεχωρίζουμε την παρουσία στην εκδήλωση του Συλλόγου μας, των δεκάδων προσφυγόπουλων και των γονιών τους. Ο Σύλλογος γυναικών από την πρώτη στιγμή κάλεσε όλα τα παιδιά των προσφύγων στην παιδική γιορτή και η παρουσία τους, συγκίνησε, έδωσε ακόμα περισσότερο δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσει ο σύλλογος την έμπρακτη συμπαράσταση στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πόλη μας.

Η ΟΓΕ, ο Συλλόγος Γυναικών στο Ν. Τρικάλων, από τη πρώτη στιγμή έδειξε έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους χιλιάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους γυναίκες και ανήλικα παιδιά, που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Η ΟΓΕ καλεί ιδιαίτερα τις μητέρες, όλους τους γονείς, να απομονώσουν ξενοφοβικές φωνές μίσους που δηλητηριάζουν ιδιαίτερα τις συνειδήσεις των παιδιών μας.

Συγκινητική ήταν και η προσφορά των φίλων και μελών του Συλλόγου Γυναικών που μάζεψαν και μοίρασαν σχολικά είδη στα παιδιά των προσφύγων για να ξεκινήσουν άμεσα σχολείο.

Ο Σύλλογος Γυναικών θα συνεχίσει την δράση του σε κάθε μεγάλο και μικρό ζήτημα που απασχολεί τις σημερινές γυναίκες. Έναν αγώνα για μια ζωή ενάντια σε κάθε εκμετάλλευση, σε κάθε καταπίεση, πολέμους και προσφυγιά όπως επισήμανε και η πρόεδρος του Συλλόγου Πετράκη Ειρήνη, στον χαιρετισμό της στην εκδήλωση.

 

Back to top button