Κατσαρολάκι

Ψητά μήλα με παγωτό ή γιαούρτι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4-6 μήλα κόκκινα
  • 1,5 φλ. ζάχαρη
  • 3 φλ. κρασί ροζέ
  • 4 γαρύφαλα
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κ.γλ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. γαρύφαλο σκόνη
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο σκόνη

karamelomena_mila_pagwto.limghandler

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι
  2. Τα περιχύνουμε με τη ζάχαρη, το κρασί, τα 4 γαρυφαλα και το ξύλο κανέλας
  3. Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μεχρι να μαλακώσουν (γύρω στα 40 λεπτά)
  4. Για το σερβίρισμα: κοβουμε το ψητό μήλο σε φέτες, τις βάζουμε όρθια γύρω από μια μπάλα παγωτού ή λίγη γιαούρτι και περιχύνουμε με το σιρόπι απ΄τα ψητά μήλα

Back to top button