Κατσαρολάκι
Ψητά μήλα με παγωτό ή γιαούρτι

Τι χρειαζόμαστε:
- 4-6 μήλα κόκκινα
- 1,5 φλ. ζάχαρη
- 3 φλ. κρασί ροζέ
- 4 γαρύφαλα
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 κ.γλ. κανέλα σκόνη
- 1/2 κ.γλ. γαρύφαλο σκόνη
- 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο σκόνη
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι
- Τα περιχύνουμε με τη ζάχαρη, το κρασί, τα 4 γαρυφαλα και το ξύλο κανέλας
- Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μεχρι να μαλακώσουν (γύρω στα 40 λεπτά)
- Για το σερβίρισμα: κοβουμε το ψητό μήλο σε φέτες, τις βάζουμε όρθια γύρω από μια μπάλα παγωτού ή λίγη γιαούρτι και περιχύνουμε με το σιρόπι απ΄τα ψητά μήλα