Κατσαρολάκι
Ψαρόπιτα από τα Δωδεκάνησα…στο Τρικαλινό τραπέζι
Ψαρόπιτα από τα Δωδεκάνησα…στο Τρικαλινό τραπέζι. Συνταγή με φρέσκια ψαράκια από το Ιχθυοπωλείο “Μπίζιος” στη Δημοτική Αγροά Τρικάλων.
Υλικά
- 2 μερίδες ψητό γαύρο
- 2 κρεμμύδια σε μισές ροδέλες
- 2-3 κ.σ. αλεύρι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Ξεκινάμε!
- 1 Ρίξε σε ένα μπολ το ψητό γαύρο μαζί με το αλάτι, τα κρεμμύδια, το αλεύρι και λίγο ελαιόλαδo. Στη συνέχεια ανακάτεψέ το καλά με τα χέρια σου μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κολλάει λίγο στα χέρια.
- 2 Αφού ζεστάνεις λίγο λάδι
στο τηγάνι, ρίξε μέσα το μείγμα και πάτησέ το ελαφρά με το χέρι σου.
- 3 Όσο ψήνεται σε μέτρια φωτιά φρόντισε να το αναποδογυρίζεις όπως την ομελέτα ώστε να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
- 4 Αυτό ήταν! Ρίξε μπόλικο λεμόνι, γαρνίρισε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και η ψαρόπιτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!