Κατσαρολάκι
Ψαράκι με ζυμαρικά από τη Στέλλα Μπίζιου
Μια υπέροχη συνταγή ακόμη και για τα παιδάκια που αγαπούν τα ζυμαρικά αλλά δεν συμπαθούν και τόσο το ψάρι!!!
Υλικά
για 4 άτομα
500 γρ. ζυμαρικά (κοχυλάκια)
3 φέτες ψάρι (συναγρίδα ή σφυρίδα), 1.200-1.300 γρ.
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
3 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 κ.σ. πελτέ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη, κρυσταλλική
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
500 γρ. ζυμαρικά (κοχυλάκια)
3 φέτες ψάρι (συναγρίδα ή σφυρίδα), 1.200-1.300 γρ.
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
3 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 κ.σ. πελτέ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη, κρυσταλλική
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνουμε. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψήνουμε τις φέτες ψαριού στο γκριλ για 4 λεπτά την κάθε πλευρά και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, ½ ποτήρι κρασιού νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. Ξεκοκαλίζουμε το ψάρι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια (σαν καρύδι). Προσθέτουμε το ψάρι στη σάλτσα και το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Ρίχνουμε και τα ζυμαρικά και μόλις πάρουν μία βράση αποσύρουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε το φαγητό σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρουμε.
Ψάρια Μπίζιος,
Δημοτική Αγορά Τρικάλων,
2431024002