Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Κατσαρολάκι

Ψαράκι από το ιχθυπωλείο Μπίζιος και μια ψαροσουπίτσα με κολοκύθα είναι ότι πρέπει!

Υλικά

  • 600 γρ. φιλετάκια μπακαλιάρου
  • 800 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 400 ml νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. ξύσμα λάιμ (γλυκολέμονο)
  • Χυμός 1 λεμονιού η 1 λάιμ (με το λάιμ η γεύση της σούπας θα είναι πιο γλυκιά)
  • Φρεσκοτριμμένος Κόλιανδρος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Προαιρετικά λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή ένταση το κρεμμύδι για 5 λεπτά
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, και το τζίντζερ και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό
  3. Προσθέτουμε το νερό και την κολοκύθα
  4. Αλατίζουμε
  5. Μαγειρεύουμε 15 σε κλειστή κατσαρόλα
  6. Αφαιρούμε τα κομμάτια της κολοκύθας και τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ (με ανοιχτό καπάκι)
  7. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη κολοκύθα, το ψάρι, το ξύσμα λάιμ και βράζουμε έως το ψάρι να βράσει σωστά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό
  8. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ή λάιμ. Βράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά
  9. Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα γαρνίροντας με κόλιανδρο και ψιλές «βελόνες» φλούδας λάιμ

 

Back to top button