Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Κατσαρολάκι

Φύλλα για πίτα: Συνταγή για εύκολο άνοιγμα!

Σε ένα ταψάκι βάζετε 1 1/2 κιλό μαλακό αλεύρι. Κάνετε στη μέση μία λακκουβίτσα και ρίχνετε μία κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι, μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τρεις σταγόνες ξίδι και όσο νερό χρειαστεί, φροντίζοντας να γίνει ένα κανονικό ζυμάρι. Κόβετε το ζυμάρι σε μικρά μπαλάκια, μέσα στο ταψί, και το σκεπάζετε με μία υγρή πετσέτα. Στο πλαστήρι ή στον πάγκο της κουζίνας βάζετε ένα μπαλάκι, αφού πρώτα ρίξετε λίγο αλεύρι ή νισεστέ πάνω και κάτω από το ζυμάρι. Κατόπιν, με τον πλάστη αρχίζετε το άνοιγμα του φύλλου. Με το νισεστέ το φύλλο ανοίγει πιο εύκολα και μπορεί να γίνει πιο λεπτό. Για όσους θέλουν το φύλλο πιο τραγανό μπορείτε για το άπλωμα να χρησιμοποιείσετε καλαμποκάλευρο (διαδεδομένο ιδιαίτερα στην περιοχή μας!) .

Back to top button