Φρέσκος ξιφίας από το ιχθυοπωλείο Μπίζιος με λαδολέμονο!

Ένας πολύ εύκολος τρόπος και αρκετά γρήγορος για να φτιάξετε ψάρι φέτα στον φούρνο. Ένα νόστιμο πιάτο και ελαφρύ, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους περίπλοκους τρόπους μαγειρέματος και πολλά υλικά.
Μια συνταγή της κας Στέλλας Μπίζιου (Ιχθυοπωλείο Μπίζιος, Δημοτική Αγορά Τρικάλων)
Υλικά:
1 κιλό ξιφία σε φέτες. (250 γραμμάρια η κάθε φέτα)
Χυμό από ένα λεμόνι.
Ξύσμα από ένα λεμόνι.
10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
10 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί.
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα.
2 σκελίδες σκόρδο.
ψιλοκομμένο δενδρολίβανο φρέσκο.
Αλάτι και Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε – Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φέτες του ψαριού με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις φέτες την μία δίπλα στην άλλη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά να γίνουν ένα μείγμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα επάνω στις φέτες να πάει παντού και τις γυρίζουμε ώστε το μείγμα να πιάσει καλά το ψάρι. Και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο 3-4 ώρες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς επάνω κάτω αντιστάσεις, 170 αέρα για 30-35 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά μόνο το ψάρι, για ψηθεί καλά και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε τον ξιφία με την σάλτσα του και μία σαλάτα πράσινη της αρεσκείας σας. Γαρνίρετε το πιάτο με ένα κλωνάρι μικρό δενδρολίβανο.