Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Κατσαρολάκι

Φασόλια γίγαντες πλακί με ψάρι για το χειμωνιάτικο μενού

Σούπερ φαγάκι γεμάτο ενέργεια! Με συνταγή από τη Στέλλα Μπίζιου φυσικά και ψαράκι από το Ιχθυοπωλείο Μπίζιος στη Δημοτική Αγορά Τρικάλων.

Υλικα:

  • 240 g φασόλια ΓΙΓΑΝΤΕΣ – ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
  • 400 g φιλέτο ψαριού σε μερίδες
  • 120 g κρεμμύδι σε φέτες
  • 60 g καρότο σε φέτες
  • ½ μάτσο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 300 g τομάτες ψιλοκομμένες
  • 10 g πελτέ τομάτας
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 40 g φρυγανιά τριμμένη
  • Θυμάρι – δεντρολίβανο – μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • Αλάτι – πιπέρι

Τροπος Παρασκευης

Μουλιάζουμε τους ΓΙΓΑΝΤΕΣ – ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ για 10 – 12 ώρες σε χλιαρό νερό, τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, ξαφρίζοντάς τους ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Τους στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό του βρασίματος.

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε με 80 ml ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα καρότα , το σέλινο και το σκόρδο, προσθέτουμε τις τομάτες, τον πελτέ τομάτας, το φύλλο δάφνης, τα γαρύφαλλα και λίγο νερό.

Βράζουμε για 20 λεπτά περίπου.

Σε ένα ταψί βάζουμε τους γίγαντες, το ψάρι,  καρυκεύουμε και προσθέτουμε τη σάλτσα μαζί με λίγο νερό από το βράσιμο των φασολιών.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αναμιγνύουμε με τα αρωματικά και τη φρυγανιά μέχρι να ενσωματωθεί, καλύπτουμε την επιφάνεια του ψαριού με την κρούστα και ψήνουμε στον φούρνο στους 190°C μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί το ψάρι.

Back to top button