Σχολές γονέων

Το νου σας γονείς….!!!!!

Περιβάλλετε με πολλή αγάπη και αποδοχή το www.trikalakids.gr. Ο δρόμος μας ξεκίνησε εξάλλου από την αγάπη. Η αφετηρία της αρχικής ιδέας, ήταν ένα πλασματάκι, που γέννησε έναν κόσμο ολόκληρο, γεμάτο ερωτήματα, σοφίες, αγωνίες, ευτυχία… Όπως και η συνέχεια. Ο δρόμος μας βρίσκεται πάντα στην φωτεινή πλευρά του παιδιού και της ζωής του.

Αυτή την πλευρά, που όσο βυθιζόμαστε στο διαδίκτυο ως αναγνώστες και ως επαγγελματίες, όλο και σκοτεινιάζουμε με ειδήσεις τρόμου. Ειδήσεις «σοκ και δέους»… Τροφοδοτώντας εσείς με «κλικ» και ανατροφοδοτώντας εσάς χιλιάδες σελίδες με τοξικούς τίτλους και θέματα λεπτομερούς φρίκης… «Δείτε πως…», «Θα σοκαριστείτε με αυτό….», «Ανατριχιάζουν τα όσα περιέγραψε…» κοκ

 

Είναι πραγματικά κάτι που προσωπικά με ανησυχεί. Αυτή η εμμονή σε μια ειδησεογραφία που υποτίθεται ότι αποκαλύπτει αλλά στην ουσία, εθίζει το κοινό, το εκπαιδεύει στο αποτρόπαιο. Με έναν τρόπο αναίσθητο και απάνθρωπο πολλές φορές. Μέχρι να μας γίνει κι αυτό συνήθεια, να μείνουν ακόμη και τα πραγματικά ασύλληπτα μια απλή εντύπωση και θέμα σε συζητήσεις που εξαντλούνται σε ένα σχόλιο στο facebook, χωρίς καμία εμβάθυνση. Μια αναπαραγωγή του φόβου…

Για το λόγο αυτό, προσπαθούμε να μένουμε εκτός από αυτό το αχόρταγο «σύστημα» της τοξικότητας. Όχι, δεν υπάρχουν μόνο θετικές ειδήσεις. Ναι, συμβαίνουν πολλά δυσάρεστα γεγονότα. Και αυτά θα τα παρουσιάζουμε ως τέτοια. Δεν μπορείς να ωραιοποιείς. Μπορείς και πρέπει όμως να σεβαστείς το λόγο. Μπορείς και πρέπει, να σεβαστείς το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Να τον ενημερώσεις, να του εξηγήσεις, αλλά όχι να τον δηλητηριάσεις.

 

Αν έχει μείνει κάτι να σωθεί στον κόσμο της ενημέρωσης, είναι η δύναμη που μπορεί να ανοίξει ορίζοντες. Και στο www.trikalakids.gr θα επιμείνουμε σε αυτό το σχέδιο κι ας είναι ο δύσκολος δρόμος. Φαίνεται, από την ανταπόκρισή σας, ότι και οι διαδικτυακοί αναγνώστες το ζητούν και το τιμούν όταν το συναντάνε.

 

Γι’αυτό, «το νου σας γονείς….» – (είδατε πόσο πιασάρικος είναι για τίτλος;;;!!! ).  Επιλέξτε ειδήσεις και όχι τίτλους θρίλερ. Θα κοιμάστε και θα ζείτε πιο ήσυχοι. Επιλέξτε να ενημερώνεστε πραγματικά για να γίνεστε πραγματικά σοφότεροι. Κι αυτό αφορά κάθε θεματική ενημέρωσης. Μην υποκύπτετε στη μεταδοτικότητα της απάνθρωπης κριτικής και έκθεσης ανθρώπων και καταστάσεων. Πάντα συμβαίνουν και συνέβαιναν άσχημα πράγματα, πάντα υπάρχουν και υπήρχαν άνθρωποι βλαπτικοί. Ένα σχόλιο μίσους, δεν θα σβήσει την «κακή» πλευρά του κόσμου που σας παρουσιάζεται κάθε φορά, ίσα ίσα, την κάνει πιο δυνατή. Να είστε σκληροί με το άδικο, μέσα από την στάση που διαμορφώνετε στη ζωή σας υπέρ του δίκαιου.

 

Επιλέξτε τον τρόπο ενημέρωσης που θα σας κάνει καλύτερους πολίτες και ανθρώπους γενικότερα. Καλύτερους γονείς και όχι τρομοκρατημένους… Είναι θέμα επιλογής και ευθύνης όλων μας.

 

 

Ελένη Χολέβα

Δημοσιογράφος και μαμά

Back to top button