Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Κατσαρολάκι

Το μενού σήμερα έχει λαβράκι με μέλι και λεμόνι! – Συνταγή από την κα Στέλλα Μπίζιου

Για 4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

* φιλέτα από 2 μέτρια λαβράκια (600 γρ. το καθένα)
* 100 γρ. χοντρό αλάτι
* 100 γρ. καστανή ζάχαρη
* 1 κουτ. γλυκού μέλι
* χυμός από 1 λεμόνι
* 2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σπόρους
* 2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα ή δυόσμος
* ελαιόλαδο
* πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατέψτε αλάτι με ζάχαρη. Βάλτε τα φιλέτα του ψαριού με την πέτσα τους από την κάτω πλευρά σε ταψί και καλύψτε τα με το μείγμα αλατιού και ζάχαρης. Σκεπάστε τα με μεβράνη και αφήστε τα στο ψυγείο για 12 ώρες. Μετά, ξεπλύντε τα και σκουπίστε τα με χαρτί και βάλτε τα σε βαθύ σκεύος. Ανακατέψτε το χυμό του λεμονιού με τους σπόρους του κύμινου και το μέλι και περιχύστε με το μείγμα αυτό τα φιλέτα. Αφήστε τα και πάλι σκεπασμένα με μεβράνη για 12 ώρες στο ψυγείο. Λίγο πριν τα σερβίρετε, ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε τα με ψιλοκομμένη μέντα ή δυόσμο και πιπέρι.

Back to top button