Κατσαρολάκι
Τι κάνουμε με τους υπόλοιπους κουραμπιέδες;

Φάγατε όλα τα μελομακάρονα και τώρα κοιτάτε με διστακτικότητα τους κουραμπιέδες που έμειναν; Βρήκαμε πρόταση σούπερ γευστική με την εγγύηση συνταγών του Άκη Πετρετζίκη!
Μωσαϊκό με κουραμπιέδες
Συστατικά
- 125 γρ. αμύγδαλα χοντροκαβουρδισμένα
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 5 κ.σ. κονιάκ
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 50 γρ. κακάο
- 300 γρ. κουραμπιέδες
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και την κρέμα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα συνεχόμενα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά.
- Θα δούμε ότι το μείγμα μας θα σφίξει αρκετά αφού προσθέσουμε το αλκόολ.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τα αμύγδαλα και αφήνουμε να καβουρδιστούν δηλαδή να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας: τα αμύγδαλα, το κακάο και τους κουραμπιέδες αφού τους σπάσουμε λίγο με τα χέρια μας.
- Περιχύνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα στερεά μας και ανακατέουμε καλά.
- Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα το μείγμα μας κατά μήκος και ρολάρουμε με προσοχή μια καραμελίτσα.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε κατευθείαν. Το μωσαϊκό μας θα κόβεται έυκολα βγάζοντας το κατευθείαν από την κατάψυξη
Πηγή: http://akispetretzikis.com