Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Κατσαρολάκι

Τα σπαράγγια φέρνουν την Άνοιξη ! – Μια λαχταριστή συνταγή !

Σπαράγγια με τραγανό μπέικον και κραμπλ παρμεζάνας

Υλικά για 6 άτομα

18 πράσινα σπαράγγια καλλιέργειας
1 λάιμ
12 φέτες καπνιστό μπέικον
50 ml ελαιόλαδο
50 ml ξίδι βαλσαμικό λευκό
αλάτι
για το κράμπλ:
80 γρ. παρμεζάνα
80 γρ. βούτυρο αγελαδινό
80 γρ. αλεύρι
80 γρ. σκόνη αμυγδάλου
πιπέρι 

Παρασκευή
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια ξεφλουδίζοντας το 1/3 από τη βάση και κόβουμε το σκληρό κομμάτι των μίσχων. Τα δένουμε όρθια με σπάγγο και τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό (10 γρ. αλάτι/100 ml νερού) για 7′-9′ μέχρι να μαλακώσουν οι μίσχοι. Τα βγάζουμε και τα βυθίζουμε αμέσως σε κρύο νερό. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και κατόπιν σε μια πετσέτα. Σε αντικολητικό τηγάνι απλώνουμε τις φέτες του μπέικον χωρίς λιπαρή ύλη, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Φτιάχνουμε το κράμπλ δουλεύοντας με τα δάχτυλα βούτυρο, αλεύρι, αμυγδαλόσκονη και την παρμεζάνα τριμμένη, με λίγο πιπέρι. Ρίχνουμε τη ζύμη σε χοντρά “ψίχουλα” σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί και φουρνίζουμε για 15′ στους 200ο (σε προθερμασμένο φούρνο). Φτιάχνουμε μια βινεγκρέτ χτυπώντας το χυμό του λάιμ, το ξίδι, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Κομματιάζουμε το τραγανό μπέικον με το χέρι σε χοντρά κομμάτια. Σε μια πιατέλα τακτοποιούμε τα σπαράγγια και από πάνω τα κομμάτια του μπέικον. Ραντίζουμε με τη βινεγκρέτ και από πάνω ρίχνουμε τα ψίχουλα του κραμπλ.

Back to top button