Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Κατσαρολάκι

Στριφτάρια με μπέικον και τυρί

Υλικά

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής
250 ml γάλα
3 κουταλιές της σούπας ελαιολάδο
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Για την γέμιση

5 φέτες αλλαντικά της επιλογής μας (γαλοπούλα, ζαμπόν, μπέικον)
5 φέτες (κεφαλογραβιέρα, φέτα, κασέρι)
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, την μαγιά και την ζάχαρη. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και το ελαιόλαδο, πρέπει να είναι και τα 2 χλιαρά και τα αδειάζουμε στο μείγμα με το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Στον πάγκο της κουζίνας, ή στο τραπέζι, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ακουμπάμε εκεί την ζύμη και την ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Μετά βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ , την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 20-25 λεπτά.

Προσθέτουμε στην ζύμη, τα τυριά κομμένα σε λωρίδες, την ρίγανη και τα ζυμώνουμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Χωρίζουμε σε μπαλάκια την ζύμη και τα πλάθουμε σε μακρόστενες λωρίδες περίπου 15 εκατοστά. Αν θέλουμε μπορούμε να τα τυλίξουμε με μια μακρόστενη λωρίδα από ζαμπόν ή κάποιο άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας (μπέικον , γαλοπούλα κα) τα στρίβουμε και ενώνουμε τις άκρες τους ή τα αφήνουμε στριφογυριστές λωρίδες χωρίς ενωμένες άκρες . Τα τοποθετούμε σε ταψιά, στα οποία έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί, πρέπει να είναι λίγο αραιά μεταξύ τους. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά.

Μπορείτε αφού τα έχετε φτιάξει πριν τα ψήσετε να τα βάλετε στην κατάψυξη και να τα ψήνεται μετά όποτε θέλετε.

Back to top button