Κατσαρολάκι
Σπιτικό Παριζάκι???? Και όμως!!!

Υλικά
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 10 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1 κουτ. γλυκού κρεμμύδι, σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- Πιπέρι (προαιρετικό)
Οδηγίες παρασκευής
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο multi ή στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη μάζα και το μίγμα να γίνει σαν αλοιφή.
- Πλάθουμε το μίγμα σαν ρολό και το τυλίγουμε σφιχτά με μία λαδόκολλα σαν καραμέλα.
- Ψήνουμε το παριζάκι στον ατμό για 30 λεπτά. Για το ψήσιμο στον ατμό χρησιμοποιούμε μία κατσαρόλα που μπαίνει καλαθάκι για μαγείρεμα στον ατμό ή ατμομάγειρα. Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα τόσο όσο να μην ακουμπάει το καλαθάκι και ψήνουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
- Μόλις το παριζάκι είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Διατηρείται στο ψυγείο έως 5 μέρες ή κομμένο σε φέτες στην κατάψυξη.
Σημειώσεις:
Μπορούμε να το κάνουμε με χοιρινό φιλέτο και με μυρωδικά όπως θυμάρι, σκόρδο, δεντρολίβανο, ξύσμα από λεμόνι.