Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Κατσαρολάκι

Σπανακόρυζο με αυγά μάτια για φουλ ενέργεια!

  • 1-1/2 κιλό σπανάκι φρέσκο (πριν το καθαρίσουμε)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/4 φλ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/3 κούπας ρύζι γλασσέ ή καρολίνα (δοκιμάστε και το Basmati, δίνει ωραίο άρωμα)
  • Αλάτι και πιπέρι

spanaki

Καθαρίζουμε το σπανάκι λοιπόν, δηλαδή κρατάμε μόνο τα φύλλα και 1-2 εκατοστά από το κοτσάνι. Το πλένουμε πολύ καλά σε μπόλικο νερό για να φύγει όλο το χώμα. Ανάλογα πόσο χώμα έχει, θα χρειαστεί να αλλάξουμε νερό από 3 έως 5 φορές. Χρειάζεται πολύ λιγότερο πλύσιμο αν αφήσουμε το σπανάκι στο πρώτο νερό για μισή ώρα χωρίς να το πειράξουμε.

Γεμίζουμε το 1/3 μιας κατσαρόλας με νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε το σπανάκι. Δεν πειράζει που το περισσότερο θα είναι έξω από το νερό, σιγά σιγά βυθίζεται, το βοηθάμε και απαλά με μια κουτάλα. Μόλις βυθιστεί όλο, το αφήνουμε ένα λεπτό και το σουρώνουμε.

Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και το κρεμμύδι για να μαραθεί λίγο. Προσθέτουμε το σπανάκι κι ανακατεύουμε μαλακά.

Ρίχνουμε το ρύζι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε ζεστό νεράκι ίσα να καλύψει το σπανάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό και να μαλακώσει το ρύζι. Καλά είναι να το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά γιατί όσο περισσότερη ώρα μένει, τόσο χυλώνει και δένει περισσότερο. Όταν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμόνι. Στο τέλος προσθέτουμε τα αυγουλάκια, όπως όταν φτιάχνουμε αυγά μάτια, και τα “ψήνουμε” ρίχνοντας λάδι από το σπανακόρυζο στους κρόκους. Φέτα, ροκφόρ, ή καβουρδισμένο μπέικον σε κομμάτια…συνδυάζονται άνετα! Όπως επίσης, και το πορτοκάλι ταιριάζει εξίσου με το λεμόνι…δοκιμάστε.

 

 

Back to top button